Foto: General Motors

ASV autobūves koncerns «General Motors Corp.» patlaban apsver iespēju atteikties no Vācijas valdības atbalstītā Eiropas struktūrvienības «Opel» pārdošana plāna, bažījoties, ka ieilgušās pārrunas varētu ciest neveiksmi, otrdien vēsta laikraksts «Financial Times». Laikraksts norāda, ka GM patlaban aplūko iespēju iegūt 4,3 miljardus dolāru (2,1 miljardu latu) «Opel» finansēšanai no ASV un Eiropas, izņemot Vācijas, valdībām.

Finanšu līdzekļi varētu tikt iegūti no Lielbritānijas un Spānijas valdībām, raksta «Financial Times». «Vācija ir izrādījusi interesi par [Kanādas auto detaļu ražotāju] «Magna», taču varētu tikt izmantoti arī citi finansēšanas avoti. Šo iespēju mēs patlaban aplūkojam,» citējot situāciju labi pārzinošu kādu anonīmu informācijas avotu, vēsta laikraksts.

Arī laikraksts «Wall Street Journal» ziņo, ka GM cenšas izstrādāt 4,3 miljardu dolāru vērtu finansēšanas plānu, kas kompānijai nodrošinātu iespējas saglabāt kontroli pār «Opel». Šādā gadījumā GM varētu apiet plānu pārdot «Opel» un Lielbritānijas māsaskompāniju «Vauxhall».

Kā ziņots, uz «Opel» pārņemšanu pretendē divas kompānijas - Kanādas auto detaļu ražotāja «Magna» vadītais konsorcijs, kuru atbalsta Krievijas valsts kontrolētā banka «Sberbank», un Beļģijas investīciju uzņēmums «RHJ International».

Pagājušās nedēļas piektdienā Vācijas valdība cerēja, ka GM pieņems lēmumu par «Opel» pārdošanu, taču pārrunas beidzās bez rezultātiem.

Lai arī Vācijas kanclere Angela Merkele un federālās zemes, kurās atrodas «Opel» rūpnīcas, jau paudušas atbalstu «Magna» piedāvājumam, GM sniedz priekšroku «RHJ International», bažījoties, ka vērtīgās tehniskās zināšanas varētu nonākt Krievijas autoražotāju rokās.

GM arī ir norādījis, ka no «RHJ International» būtu vieglāk atpirkt «Opel» gadījumā, ja situācija uzlabotos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp