GM cenšas iegūt finansējumu «Opel» restrukturizēšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV autobūves koncerns «General Motors Corp.» (GM) vēlas iegūt vienu miljardu eiro (702,8 miljonus latu) finansiālā palīdzībā no Lielbritānijas, Polijas un Spānijas valdībām, lai restrukturizētu kompānijas Eiropas struktūrvienību «Opel», šodien ziņo laikraksts «Wall Street Journal».

Laikraksts norāda, ka GM ir gatavs arī atvēlēt vairāk nekā vienu miljardu eiro no paša resursiem, lai izvairītos no nepieciešamības «Opel» pārdot Kanādas auto detaļu ražotāja «Magna» vadītajam konsorcijam, kuru atbalsta Krievijas valsts kontrolētā banka «Sberbank» un autoražotājs GAZ.

«Magna» izteikto «Opel» iegādes piedāvājumu patlaban atbalsta Vācijas valdība, kas autoražotājam aizdevumos jau piešķīrusi 1,5 miljardus eiro (1,05 miljardus latu) un ir gatava nodrošināt vēl vairākus miljardus eiro, lai valstī saglabātu 25 000 kompānijas darba vietu.

Taču GM labprātāk «Opel» pārdotu Beļģijas investīciju uzņēmumam «RHJ International» vai paturētu autoražotāju un pieteiktu tā maksātnespēju, raksta «Wall Street Journal».

Savukārt Berlīne iebilst pret «RHJ International» izteikto piedāvājumu, uzskatot, ka pēc «Opel» pārņemšanas tiktu likvidēts liels skaits darba vietu, tāpēc finansiāla palīdzība no citām Eiropas valstīm stiprinātu GM stāvokli pārrunās ar Vācijas amatpersonām.

GM arī ir nobažījies, ka, pārdodot «Opel» Kanādas auto detaļu ražotāja vadītajam konsorcijam, tiktu saasināta konkurence arvien pieaugošajā Krievijas automašīnu tirgū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu