Suns ar aizsieto purniņu atveseļojies un gatavs jaunai dzīvei (466)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Veterinārārstu biedrība informē, ka sunim, kurš vairākas nedēļas bija klaiņojis ar aizsietu purniņu, brūces ir sadzijušas un no SIA "Veterinārais serviss" klīnikas viņš ir jau pārvests uz Juglas patversmi.

Veterinārārsts Guntars Berķis operācijas dienā savās prognozēs bija uzmanīgs, jo brūču dzīšana varēja ieilgt. Tomēr viss izdevās kā iecerēts, papildu operācijas nebija nepieciešamas, jo gan operētās, gan vaļējās brūces dzija lieliski. Lai gan rēta purna augšdaļā saglabāsies, tomēr nepilna mēneša laikā līdz nepazīšanai izkropļotais suņa purns ir ieguvis ļoti piemīlīgu veidolu. Suņuks, kuru esam iesaukuši par Džekiņu, noteikti jau drīzumā kļūs par kādas ģimenes mīluli.

Foto: Publicitātes foto

Pat profesors Jolle Kirpenšteins (Utrehtas Veterinārās medicīnas universitāte), kurš ir viens no pieredzējušākajiem mazo dzīvnieku ķirurgiem Eiropā, šo gadījumu nosauca par satriecoši interesantu, jo vairāku nedēļu laikā purna abas daļas, kuras bija nodalītas ar pārsēju, nebija zaudējušas audu apasiņojamību.

Foto: Publicitātes foto

Viņš arī paslavēja Latvijas veterinārārstus par labi paveiktu darbu, jo operācijas tehnika un brūču sadzīšanas ātrums, viņaprāt, liecina, ka profesionālā ziņā viss paveikts nevainojami.

Ar sasietu purniņu klīda nedēļām

Ziņa par Ķekavas novadā atrasto suni ar sasieto purniņu, kurš ilgi šādi klaiņojis, līdz daļēji purniņš likās jau nopuvis, šokējusi vai visu Latviju. Suni centās atrast un noķert daudzi cilvēki, līdz tas izdevās Latvijas Dzīvnieku aizsardzības biedrības ļaudīm, kuri tad vērsās pēc palīdzības Juglas suņu patversmē. Suns nekavējoties - 10. decembrī tika nogodāts veterinārajā klīnikā Rīgā. Viņam tika piešķirts vārds Džekiņš.

"Sunim uz purna ir brūces, kas izveidojušās no iegrauzušās elastīgās saites, pieļauju, ka, šādi nosaitēts, suns ir nodzīvojis vairākas nedēļas," dzīvnieka stāvokli iepriekš komentēja veterinārārsts ķirurgs Guntars Berķis.

Komentāri (466)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu