Iebiedēts Repšes noskatītais kandidāts vadošam amatam VID

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) gribējis veikt rotāciju Valsts ieņēmumu dienestā (VID), taču viņa noskatītais kandidāts kādam augstam amatam ticis pamatīgi iebiedēts.

Repše valdības sēdē ministriem stāstīja, ka bija noskatījis «puisi kā ozolu», taču pie viņa ieradušies ciemiņi, kas amata kandidātu tā nobiedējuši, ka viņš tagad negribot rādīties ne vien VID, bet vispār Rīgā.

Ministrs valdības sēdē citēja no Ģenerālprokuratūras saņemtu vēstuli par VID Finanšu policijas un Muitas kriminālpārvaldes darbu. Vēstulē, piemēram, esot minēts, ka atsevišķos operatīvās darbības procesos, kas uzsākti par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, neesot noskaidroti vai arī nepilnīgi noskaidroti pierādījumi par to uzņēmumu un atbildīgo darbinieku prettiesisko rīcību, kas faktiski izvairās no nodokļu nomaksas. Repše citēja arī vairākas citas nepilnības VID darbībā.

Lai arī tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina, ka Repše runājis «briesmu lietas», viņš uzskata, ka pārmetumiem trūcis konkrētības. «Repše kaut ko nolasīja no lapas, tās nebija liecības,» sacīja politiķis.

Savukārt, komentējot stāstu par iebiedēto puisi, tieslietu ministrs sacīja: «Ja jau nobijās, tad nebija kā ozols. Masa bija, dūšas nebija.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu