«Lattelecom» optisko tīklu lieto jau 5000 klientu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Lattelecom» jau novembrī sasniedzis šajā gadā plānoto optiskā tīkla pieslēgumu skaitu Rīgā, šonedēļ pieslēdzot šo pakalpojumu jau 5000. klientam, portālam «Apollo» pavēstīja «Lattelecom» Komunikācijas daļas pārstāve Līga Bite.

«Tas ir fantastisks rādītājs un biznesa panākums, kas liecina, ka «Lattelecom» stratēģiskais lēmums investēt līdzekļus optiskā tīkla infrastruktūras izbūvē bijis pareizs — arī šajā krīzes laikā tirgū ir vajadzība pēc kvalitatīva pakalpojuma. Esam gandarīti, ka klienti atzinīgi novērtē optiskā tīkla priekšrocības — tehnisko kvalitāti un pakalpojumus, ko tas sniedz,» norāda «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Optiskā interneta lietotāji pašlaik var abonēt 20 Mbit/s, 50 Mbit/s, 100 Mbit/s un 200 Mbit/s ātru interneta pieslēgumu, kas klientam ļauj izvēlēties savām un ģimenes vajadzībām un interneta lietošanas paradumiem piemērotāko pieslēguma veidu. Novembra sākumā «Lattelecom» optiskajā tīklā palielināja interneta ātrumu līdz pat 500 Mbit/s, kas ir lielākais interneta ātrums, kāds līdz šim privātpersonām piedāvāts Latvijā un Eiropā. Šo interneta jaudu iespējams abonēt VIP komplektā kopā ar citiem «Lattelecom» pakalpojumiem — interaktīvo televīziju (pieslēgums četriem televizoriem), dinamiskajām IP adresēm diviem datoriem, mājas Wi-FI komplektu, piecām individualizētām bezmaksas e-pasta adresēm un mājas telefonu arī īpašo zelta numuru.

Pirmie testa klienti optiskā interneta tīklam daudzdzīvokļu namos tika pieslēgti šā gada janvārī. Pašlaik «Nākotnes tīklam» pievienotas 766 mājas jeb vairāk nekā 63 000 dzīvokļu Ziepniekkalnā, Pļavniekos, Purvciemā, Ķengaragā, Zolitūdē un Jelgavā. Darbi sākti arīdzan Daugavpilī.

Optiskā sadales tīkla kabeļi tiek vilkti kabeļu šahtās, kas ir daudz drošāk nekā gaisvadu instalācijas. Gaismas viļņus vadošās optiskās stikla šķiedras unikālais pieslēgums katram lietotājam nodrošina pilnvērtīgu optiskā interneta pieslēgumu.

Ar signāla pārveidotājiem un sadalītājiem optiskajam tīklam var pieslēgt vairākus datorus, televizorus un telefonu, neticamā ātrumā pārraidot un saņemot datus, vienlaikus izmantojot interaktīvās televīzijas pakalpojumus un skatīties HD televīzijas kanālus.

http://optika.lattelecom.lv

www.speedtest.lv

http://itest.sprk.gov.lv/

www.speedtest.net

http://itest.sprk.gov.lv/

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu