Latvijā izplatīs 10 000 plakātu ar informāciju par «cūku gripu»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijā ar Pasaules veselības organizācijas atbalstu skolās un citās iestādēs tiks izplatīti ap 10 000 informatīvu un ilustrētu plakātu par to, kā pazīt jauno gripas AH1N1 vīrusu un kā rīkoties gadījumos, ja cilvēks ar šo vīrusu ir inficējies, aģentūru LETA informēja Katastrofu medicīnas centra (KMC) direktors Mārtiņš Šics.

Viņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka 7500 šo plakātu būs latviešu valodā, 2000 - krievu valodā un 500 - angļu valodā.

Plakāti jau patlaban tiekot izplatīti reģionos un atradīsies skolās, ministrijās, lidostās, viesnīcās un citur, koncentrētā veidā sniedzot informāciju par jauno gripu.

Šics atgādina, ka galvenais ir, lai cilvēki jau laikus zinātu sava ģimenes ārsta telefonu. Ja gadījumā notiek saslimšana ar jauno vīrusu, labāk nedoties ārā no mājām, lai neinficētu citus, bet ārstu izsaukt mājas vizītē, uzsvēra KMC vadītājs.

Tāpat viņš stāstīja, ka jāievēro visi jau iepriekš izziņotie profilakses pasākumi, piemēram, bieži jāmazgā rokas, pēc iespējas mazāk jāapmeklē plaši masu pasākumi un tamlīdzīgi.

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) reģistrēti 90 ar jauno gripu saslimušie.

Turklāt LIC arī ziņojis par to, ka pēc saslimšanas ar šo gripu miruši jau trīs cilvēki, bet LIC vadītājs Jāzeps Keišs lēš, ka vidēji saslimušo skaits Latvijā varētu būt pat 400 cilvēku uz 100 000 iedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu