Otra traģēdija Krievijā nedēļas laikā - ugunsgrēkā iet bojā 109 cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pagājušajā naktī Krievijas pilsētā Permā ugunsgrēkā restorānā gājuši bojā vairāk nekā simts cilvēku, bet vēl tikpat cietuši, ziņo «Newsru». [Papildināts viss teksts]

Oficiāli tiek ziņots, ka ugunsnelaimē gājuši bojā jau 109 cilvēki. Vēl aptuveni 130 cietuši.

Naktī restorānā «Klibais zirgs» bija pulcējušies ap 230 cilvēku. Kad sācies ugunsgrēks, sākusies panika - cilvēki rāvušies uz izeju. Izkļūt no restorāna bija ļoti grūti, jo cilvēki spiedušies viens otram virsū. 

No slimnīcās ievietotajiem cietušajiem 88 atrodas smagā stāvoklī, no kuriem vairāk nekā 50 pieslēgti mākslīgajai elpināšanai, ziņo LETA.

Ugunsgrēku izraisīja klubā sarīkotā uguņošana. Pasākuma organizatori bija nolēmuši demonstrēt «auksto uguņošanu» - vertikāli tiek palaists dzirksteļu stabs, kas skaitās viens no drošākajiem uguņošanas veidiem. Kā aģentūrai «Interfax» norādīja avots tiesībsargājošās iestādēs, organizatori nav pareizi aprēķinājuši griestu augstumu, vai arī pirotehnika bijusi nekvalitatīva, taču dzirksteles trāpījušas griestos, kuri veidoti no klūgām.

Pēc viena aculiecinieka teiktā, griesti acumirklī aizdegušies un viss klubs uzliesmojis kā sērkociņš.

Avots milicijā aģentūrai «RIA Novosti» paziņoja, ka vairums upuru nosmakuši no tvana gāzes, vai arī nospiesti, kad pūlis panikā metās uz izeju.

Tuvākā ugunsdzēsības daļa atrodas minūtes brauciena attālumā no kluba, ugunsdzēsēji ieradušies ļoti ātri, taču vairs nav spējuši nekā līdzēt. Klubs izdedzis pilnībā.

Aizdomās par līdzdalību noziegumā aizturēti kluba izpilddirektore Svetlana Efremova un tā līdzdibinātājs Anatolijs Zaks, kurš viens no Permas bagātākajiem cilvēkiem

Kā sarunā ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu paziņoja ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Šoigu, nodegušais klubs iepriekš ticis divas reizes sodīts par ugunsdrošības noteikumu pārkāpšanu, bet 7.decembrī bija paredzēts veikt tā atkārtotu pārbaudi.

«Divas reizes iestādes saimniekiem tika doti rīkojumi, divas reizes viņi tika sodīti. Atkārtotai pārbaudei bija jānotiek pirmdien,» norādīja Šoigu.

«Tika dotas instrukcijas, bet viņi nereaģēja,» paziņoja Medvedevs. «Pirmkārt, nav ne smadzeņu, ne sirdsapziņas. Otrkārt, absolūta vienaldzība pret notiekošo. Es paskatījos informāciju - viņi (kluba saimnieki) vēl bija metušies bēgt. Viņus vajadzēs sodīt pēc pilnas programmas.«

Sakarā ar traģēdiju Permas apgabalā izsludinātas trīs dienu sēras.

Restorānā galvenokārt bija tā darbinieki un viņu radinieki, kas atzīmējuši restorāna septīto gadadienu.

Milicija par notikušo sākusi kriminālprocesu. Kā iespējamie nelaimes vaininieki aizturēti kluba izpilddirektors un viņa vietnieks. Meklē vēl četrus aizdomās turamos.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu