Iepretim Ministru kabineta ēkai top Brīvības ielas komūna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Kopš pirmdienas, 30.novembra, kad iepretim Ministru kabineta ēkai protestēt pret bezdarbu valstī sāka valmierietis Gints, viņam pievienojušies vairāki citi cilvēki, kuri arī ir nemierā ar valstī notiekošo.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Gints, patlaban jau ir uzslietas piecas teltis.

«Mēs esam saskaņojuši prasības valdībai, kā arī sākuši veidot Brīvības ielas komūnu un tās noteikumus. Katru dienu protestētājiem pievienojas jauni cilvēki. Vakar mūsu veselības stāvokli pārbaudīja neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde. Pagaidām visi jūtamies labi. Neviens no valdības pārstāvjiem ar mums nav nācis runāt. Tikai premjera ārštata padomnieks Pēteris Apinis lūdza mums uzrakstīt prasības valdībai un iesniegt tās. Kaut kā muļķīgi izskatīsies, ja, esot otrajā ielas pusē, mēs sazināsimies tikai rakstiskā formātā,» uzskata Gints.

Kā novēroja aģentūra LETA, vakaros Brīvības ielas aleja pie protestētājiem tiek izgaismota ar degošām svecēm. Pie protestētājiem nāk cilvēki, atnes siltu ūdeni, apģērbu. Gintam uzdāvināta no ādas gatavota nozīmīte ar uzrakstu «Ievērojams rīdzinieks».

LETA jau ziņoja, ka, lai protestētu pret valstī notiekošo, Gints 30.novembrī pie Ministra kabineta ēkas sāka badastreiku.

Savas prasības Gints uzrakstījis arī uz kaklā esoša plakāta, kur uzsvērts, ka viņš vēlas dzīvot Latvijā un ir pret sociālo genocīdu. Viņa prasības ir, lai tiktu sagatavoti risinājumi bezdarba problēmām Latvijā, tiktu ieviesta mažoritārā vēlēšanu sistēma, kā arī notiktu Saeimas un valdības atkāpšanās.

Vēlāk viņam pievienojās vēl viens protestētājs, kas uzdodas par Latvijas pilsoni Nūru. Ar savu akciju Nūrs aicina valdību kaut vienu nakti atnākt ar savu telti un pārnakšņot uz ielas, lai saprastu, kādos apstākļos reāli dzīvo cilvēki Latvijā, kuri ir zaudējuši darbu un palikuši bez pastāvīga mājokļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu