Maizītis: mums visas beidzamo gadu valdības jāsaliek cietumos?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saistībā ar bieži izskanējušo jautājumu — kad Ģenerālprokuratūra vilks pie tiesas valsts nozadzējus un izsaimniekotājus un kad viņus sodīs — ģenerālprokurors Jānis Maizītis intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» sacīja, ka mūsu tiesību sistēmā nav tik vienkārši nonākt līdz konkrētai atbildīgai personai.

«Jā, ir iesniegumi, un mēs pārbaudām, kā valsts nonākusi tik smagā ekonomiskā stāvoklī. [..] Bet visur ir argumenti un pretargumenti. Nonākt līdz konkrētai atbildīgai personai mūsu tiesību sistēmā nav tik vienkārši — nu, ko, mums visas beidzamo gadu valdības jāsaliek cietumos?» laikrakstam sacījis Maizītis.

Viņš tāpat norādīja, ka Ģenerālprokuratūra izvērtē, «vai šajos procesos nav bijusi viena atbildīgā persona, teiksim, vai finanšu ministra N darbības, bezdarbības vai pilnvaru pārkāpšanas dēļ nav noticis tas un tas, un tas. Ja tādas situācijas konstatēs un pierādīs, mēs, protams, reaģēsim. Tas, ja kāds kādreiz bijis finanšu ministrs, nav arguments, lai pret viņu nerosinātu lietu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu