Ulmanis: esmu gandarīts par Šķēles uznācienu politiskajā arēnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Eksprezidents Guntis Ulmanis pauž gandarījumu, ka Tautas partijas līderis Andris Šķēle atgriezies aktīvajā politikā. Intervijā «Sporta Avīzei» Ulmanis izsaka prieku par Šķēles attieksmi pret Rīgas «Dinamo».

«Vienā no intervijām viņš [Šķēle] definēja, ka ir kauns, ja valsts nespēj vienai populārai komandai sagādāt nepieciešamās finanses,» pauž Ulmanis. «Es nezinu, kādiem nolūkiem viņš izmanto «Dinamo» vārdu. Ja Šķēle to izmanto populisma dēļ, lai tā notiek. Tas vienīgi pierāda, ka katrs vēlas «Dinamo» nozīmīti pie žaketes atloka. Manuprāt, nevajadzētu šķirot — ir vai nav populisms. Cilvēks ar gadiem mainās, sāk saprast sporta nozīmi, tad kādēļ lai viņš to nedarītu?»

Ulmanis arī vēlreiz norāda, ka priecāsies, ja «Dinamo» projekts valdības līmenī saņems atbalstu. «Pasaulē daudzi politiķi iekļūst elitē, atbalstot populārus sporta veidus. Man tas vairs nav vajadzīgs, jo «Dinamo» ir sirdslieta, kurai veltu laiku.»  

«(..) Ir taču milzīga starpība, ja «Latvenergo» vai «Latvijas gāze» iedod naudu elitāram sporta veidam, uz kura sacensībām klātienē atnāk paskatīties divdesmit cilvēku, vai nauda ir iedota «Dinamo», uz kuras spēlēm nāk desmit tūkstoši līdzjutēju un vēl miljons sēž pie televīzijas ekrāniem. Un šis miljons neiet demonstrācijās, nedauza logus,» tā par iespējamo finansējumu no valsts uzņēmumiem saka Ulmanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu