Šķēle asi kritizē jauno vienošanos ar SVF

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle uzskata, ka valdības vadītāja Valda Dombrovska (JL) sagatavotais saistību dokuments Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) turpinās bremzēt Latvijas tautsaimniecības atdzimšanu tuvākajos gados.

Šādu partijas līdera viedokli portālam «Apollo» pavēstīja partijas pārstāve Sarmīte Kolāte.

«Tautas partija nevar atbalstīt dokumentu, kas tapis steigā un slepenībā, neapspriežoties nedz ar politiskajiem, nedz sociālajiem partneriem un kurā paustās apņemšanās neatbilst Latvijas tautsaimniecības atlabšanas interesēm,» – tā Šķēle.

TP neierodas uz koalīcijas tikšanos ar SVF pārstāvjiem.

Tautas partijai neesot pieņemama vēstulē paustā apņemšanās tuvāko divu gadu laikā nesamazināt nodokļus.

valdības vadītājs ir paudis apņemšanos turpināt budžeta samazināšanu

Šķēle aicina jau visdrīzākajā laikā īstenot būtisku valdības centrālā aparāta un tā pakļautībā esošo institūciju struktūru reorganizāciju. Līdztekus ar valsts pārvaldes funkciju pārskatīšanu būtu iespējams gūt ietaupījumu, ko lietderīgāk izmantot ekonomikas aktivizēšanas un bezdarba mazināšanas pasākumiem.

«Aplama ir apņemšanās pilnībā pārtraukt publiskās un privātās partnerības (PPP) projektus, kas ir viens no pasaulē plaši pielietotiem ekonomikas sildīšanas līdzekļiem, īpaši pašvaldību līmenī. Par privātajiem līdzekļiem finansētu publiskās infrastruktūras objektu būvniecība ļautu būtiski mazināt bezdarbu krīzes visvairāk skartajos reģionos un iedzīvotāju aizbraukšanu no Latvijas, kā arī nodrošinātu nodokļu ieņēmumus valsts budžetam,» – tā Šķēle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu