«Baby Box» atstāto mazuli šonedēļ varētu atdot aprūpē ģimenē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā esošajā «Baby Box» pagājušajā nedēļā atstātais mazulis jau šonedēļ varētu tikt ievietots pirmsadopcijas aprūpē ģimenē, aģentūrai LETA pieļāva Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs.

Ņemot vērā to, ka mazulis nav bērnunama audzēknis, bet atradenītis, kuram nav ne mātes, ne tēva, viņš momentā tiek iekļauts Adopcijas reģistrā un tiek piedāvāts Latvijas adoptētājiem, aģentūrai LETA skaidroja Krasnogolovs, norādot, ka šonedēļ, vadoties pēc Labklājības ministrijas (LM) norīkojuma, bāriņtiesa varētu pieņemt lēmumu par bērna ievietošanu pirmsadopcijas aprūpē ģimenē, kuru būs izraudzījusies LM.

Pēc tam bāriņtiesa līdz pusgadam apsekos mazuļa un ģimenes attiecības un, secinot, ka ir izveidojušās ģimeniskās saites - bērnu un vecāku attiecības, ļaus vecākiem tiesiski apstiprināt bērna adopciju. Ja šādas saites izveidojušās nebūs, bērns tiks piedāvāts citiem adoptētājiem, kuru saskaņā ar bāriņtiesas pārstāvja teikto šobrīd rindā ir vairāk nekā 40. Tomēr viņš uzsver, ka jaundzimuši bērni tiek adoptēti diezgan ātri.

«Tādēļ ir pamats domāt, ka bērniņam pirmais Jaunais gads nebūs jāpavada slimnīcā,» piebilst Krasnogolovs.

Jau ziņots, ka trīs dienas vecais puisēns «Baby Box» jeb vietā, kur māte anonīmi var atstāt savu jaundzimušo, tika atstāts 23.decembrī. Puisēna māte kopā ar bērnu atstāja zīmīti, norādot, ka bērniņš dzimis 20.decembrī. Viņa bija norādījusi bērna svaru, saņemtās potes un asins grupu, kā arī pievienojusi autiņbiksīšu komplektus un pudelītes ar ēdienu.

Dažas dienas vēlāk pieteicās pirmā ģimene, kura izteica vēlmi audzināt atstāto mazuli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu