Skolēni zoodārzam salasījuši vairāk nekā 2700 kg ozolzīļu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas skolēni gandrīz mēnesi ilgā ozolzīļu vākšanas akcijā šoreiz Rīgas Zooloģiskā dārza dzīvniekiem salasījuši 2785 kilogramus ozolzīļu, liecina Zooloģiskā dārza informācija.

Šoruden ozolzīļu lasīšanas akcijā piedalījās bērni no 49 dažādām skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm.

Tiem dalībniekiem, kuri kvalitatīvu ozolzīļu bija salasījuši visvairāk, balvā tiks bezmaksas Zooloģiskā dārza apmeklējums gida pavadībā. Šoreiz šāda balva piešķirta trīs konkursa dalībniekiem - Rīgas Rīnūžu vidusskolas 6.c klases skolēnu grupai, Iecavas novada pirmskolas izglītības iestādes «Dartija» sagatavošanas grupiņai «Zaķīši» un Ikšķiles vidusskolas 1.a klasei.

Citiem centīgākajiem lasītājiem, kam pietrūka līdz laureātu godam, tiek piešķirtas veicināšanas balvas - lielas atlaides Zooloģiskā dārza apmeklējumam.

Jau ziņots, ka ozolzīļu vākšanas akcija tika rīkota jau pagājušā gada rudenī, un tās laikā tika salasītas gandrīz sešas tonnas zīļu. Ar tām Zooloģiskā dārza dzīvnieki varēja mieloties visu ziemu.

Lai arī valda uzskats, ka zīles garšo tikai mežacūkām, tomēr tā īsti nav, jo Zooloģiskajā dārzā ar tām mielojas pekari, brieži un mandarīnpīles. Vislabākās ozolzīles tiek diedzētas, jo ar svaigajiem ozolu dzinumiem tiek baroti neskaitāmie Tropu mājas kukaiņi - zarkukaiņi, lapkukaiņi, siseņi, sienāži un arī lapgriežskudras.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu