Zatlers: rītdienas balsojums būs balsojums par uzticību Saeimai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka ceturtdien Saeimā gaidāmais balsojums par mandātu valdībai aizņemties naudu no starptautiskajiem partneriem simboliski būs arī Saeimas balsojums par uzticību pašai Saeimai.

To prezidents atzina žurnālistiem pēc tikšanās ar premjerministru Valdi Dombrovski (JL), portālu «Apollo» informēja prezidenta Preses dienestā.

«Tā tas simboliski arī būtu jāuztver. Bet es esmu pārliecināts, ka Saeima sev uzticas un rītdienas balsojums būs pozitīvs, un ka priekšlaicīgi runāt «exitus letalis» mums nebūtu nepieciešams,» sacīja prezidents.

Tomēr viņš uzsvēra – lai arī satversmes tiesas spriedumā bija norādīts, ka nepieciešams Saeimas apstiprinājums, lēmums nenosaka, kādā formā tieši šis apstiprinājums Saeimai jāizsaka.

«Rīt būtiski ir apstiprināt to, ka šis ceļš uz Latvijas ekonomikas atveseļošanos, kas diemžēl iet caur aizdevumu, lai mēs pārvarētu savas grūtības, kas ir, kad valstij trūkst naudas, ir arī turpmāk ejams,» sacīja Zatlers.

Jautāts, ko darīs, ja Saeima noraidīs mandātu, Zatlers atgādināja, ka Satversmes tiesas lēmumā nav norādīts, kādā tieši formā Saeimas apstiprinājums ir apliecināms, līdz ar to ir iespējas dažādiem kompromisiem.

«Šobrīd visām politiskajām partijām – gan pozīcijas, gan opozīcijas partijām – ir rūpīgi jāizvērtē un jābalso gan pēc sirdsapziņas, gan arī jāpanāk kompromisi – tādi, kas ir iespējami starp partijām. Bet pašām valdošajām partijām, it īpaši Tautas partijai un «Jaunajam laikam» jābeidz izdarīt tie sīkie kniebieni viens otram uz valsts interešu rēķina. Var turpināt politisko cīņu par klasesbiedriem, par amatpersonu nepaklausību un dažādām citām lietām, bet katrā ziņā viennozīmīgi ir jāvienojas valsts labā par valstij būtiskiem jautājumiem,» uzsvēra valsts pirmā persona.

Viņš ir pārliecināts, ka par spīti partiju savstarpējiem konfliktiem, valsts intereses tomēr uzvarēs un partijām ir jābūt nopietnām.

«Ir jāsaprot, kur ir politiskā cīņa, kur ir valsts intereses un kur ir priekšvēlēšanu cīņa,» noteica prezidents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu