Sākusies pieteikšanās «Iespējamās misijas» Trešajam iesaukumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.iespejamamisija.lv

Ar drosmīgu aicinājumu apgriezt pasauli kājām gaisā, «Iespējamā misija» no 1.februāra līdz 31.martam aicina pieteikties jaunus un izcilus augstskolu absolventus, kas ir enerģijas pilni un gatavi mainīt pasauli sevī un ap sevi. Ar programmas atbalstu, Iespējamās misijas dalībnieki strādā skolās visā Latvijā kā pilna laika skolotāji, ikdienā ar savu aizrautību un piemēru iedvesmojot bērnus.

«Iespējamā misija» jau trešo gadu aicina talantīgus augstskolu absolventus, kuri ieguvuši augstāko akadēmisko vai profesionālo izglītību, kā pirmo profesionālo izaicinājumu izvēlēties darbu skolā. Strādājot vienā no pasaules izaicinošākajām profesijām, viņiem ir iespēja radīt paliekošu ietekmi uz skolēniem un dot labāko no tā, kas viņiem ir. Darbs skolā ir arī labākais saskarsmes, cilvēku vadīšanas un problēmu risināšanas treniņš.

Piedaloties «Iespējamā misijā», dalībnieki strādā kā pilna laika skolotāji, pasniedzot mācību priekšmetu savā specialitātē skolās visā Latvijā. Paralēli skolotāja darbam dalībnieki divus gadus apgūst pedagoģijas un vadības prasmes «Iespējamās misijas» programmā, saņemot kredītpunktus un stipendiju.

Jau šobrīd 22 Latvijas skolās strādā 26 Iespējamās misijas jaunie skolotāji,  pierādot, ka skolotāja darbs - tā ir izaicinoša un vērtīga karjera. Pirmā iesaukuma dalībniece Liene Jurgelāne, kas Rīgas Teikas vidusskolā pasniedz kultūras vēsturi un angļu valodu, ar savu interesi par mākslu ir iedvesmojusi arī savus skolēnus – pēc Lienes stundām bērni saka, ka jūtas daudz zinošāki par mākslas un kultūras jautājumiem, saredz, kur dzīvē var izmantot klasē iegūtās zināšanas. Ja sākot strādāt skolā, kultūras vēstures eksāmenu 12.klasē izvēlējās kārtot tikai divi skolēni, tad šogad to darīs jau 13. 

Savukārt, Linda Beķere, kas Lietuviešu vidusskolā pasniedz vēsturi, ne tikai ir uzlabojusi bērnu mācīšanās prasmes, bet kopīgi ar skolas aktīvākajiem jauniešiem izveidojusi Skolēnu pašpārvaldi. Pirmā iesaukuma dalībnieks, Rīgas 28.vidusskolas matemātikas un ekonomikas skolotājs Mārtiņš Bērziņš veiksmīgi atrisināja savas audzināmās klases problēmu. Pēc tam, kad tika apvienotas divas pamatskolas klases, Mārtiņa lielais izaicinājums bija saliedēt skolēnus, kas iepriekš bija pretējās klasēs. Mārtiņš ar bērniem izspēlēja situāciju spēli, par pamatu ņemot reālu piemēru no ekonomikas, kā apvienojās divas lielas kompānijas. Tie ir tikai daži no piemēriem, kas parāda to, kā Iespējamās misijas skolotāji ik dienas ietekmē skolēnu dzīves.  

www.iespejamamisija.lv

Arī šogad no 8. – 12.februārim notiks «Iespējamās misijas»  nedēļa, kuras ietvaros uz Latvijas skolām dosies un vienu mācību stundu vadīs dažādu jomu līderi un programmas atbalstītāji. Ar savu dzīves pieredzi un aizrautību akcijas dalībnieki iedvesmos skolēnus un uzsvērs to, ka skola ir vieta, kur bērnam jāapgūst prasmes un zināšanas, kas palīdz sasniegt augstus mērķus mūsdienu mainīgajā pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu