Āboltiņa: Latvija no «nesekmīgā tuvojas teicamniekam»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partijas «Jaunais laiks» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa atzinīgi slavē premjera Valda Dombrovska un finanšu ministra Einara Repšes paveikto darbā ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF). Āboltiņa norāda: «Latvija gūs virsroku pār krīzi, turklāt mums ir izdevies izkļūt no «nesekmīgā» reputācijas.»

Turpinoties Latvijas atbalsta programmai, SVF valde izvērtējusi jau izdarītā darba rezultātus, kā arī lēmusi par labu starptautiskā aizdevuma daļas piešķiršanai.

Āboltiņa paziņojumā presei norāda, ka, lai arī sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem ir bijušas smagu un nepopulāru lēmumu pilnas, tām ir tieša saistība ar Latvijas nostāšanos uz «abām kājām».

«Kopš sadarbības ar SVF, Latvijas valdība ir demonstrējusi nelokāmu pozīciju. Lai arī reizumis esam kritizēti par skarbumu, līdzīgi kā ģimenē, arī valsts vadīšanā ir situācijas, kad ģimenes galvai ir jābūt dūšai pieņemt drosmīgus lēmumus. Tieši šī — noteiktā un uz attīstību vērstā iešana uz mērķi, ko pacietīgi ir īstenojis premjers un finanšu ministrs, Latvijai ir palīdzējusi nostāties uz droša izaugsmes ceļa un nekrist ekonomiskās krīzes bezdibenī.»

Āboltiņa uzsver, ka pēdējā gada laikā premjera komanda uz saviem pleciem ir iznesusi smagākos krīzes lēmumus, kas tagad ļauj cerīgi raudzīties uz pirmajām ekonomikas atveseļošanās pazīmēm.

«Šobrīd par Latviju runā kā par valsti, kas spējusi savlaicīgi reaģēt. Runāt un risināt savas problēmas, iesaistoties konstruktīvā dialogā ar starptautiskajiem aizdevējiem.
Atgūtā uzticība ir vērtība, kura ilgtermiņā nesīs lielāko pienesumu mūsu ekonomikai un labklājības atjaunošanai. Esmu gandarīta, ka nākotnē Latvijas vārdam netiks piestiprināta «nesekmīgā birka». Mums ir visas iespējas parādīt, ka no krīzes var iziet profesionāli,» — tā Āboltiņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu