Divos mēnešos Dzemdību namā pamesti jau septiņi mazuļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šogad divos mēnešos Rīgas Dzemdību namā jau pamesti septiņi jaundzimušie, bet divas mammas aizbēgušas, oficiāli nenokārtojot dokumentus par atteikšanos no bērna, raksta «Neatkarīgā».

Mediķi prognozē, ka šogad pamesto bērnu skaits būs lielāks nekā pērn.

Dzemdību nama galvenā neonatoloģe Ilze Kreicberga informē, ka 2009. gadā mātes atteicās no 31 bērna un sešas dzemdētājas no slimnīcas aizbēga paslepšus. «Tas nav saistīts ar bērnu veselības problēmām, bet gan lielā mērā ar ekonomisko situāciju,» atzīst Kreicberga.

Kreicberga stāsta, ka pat treknajos gados, piemēram, 2008. gadā, Dzemdību namā pamesti 13 bērni. Ja ģimenei ir sociālas un ekonomiskas problēmas, tad tā izlemj šķirties no bērna, lai cik labvēlīgi dzīves apstākļi būtu citiem valsts iedzīvotājiem.

Nebūt nav jāuzskata, ka jaundzimušos visbiežāk pamet jaunas meitenes. Tā rīkojas arī sievietes, kurām ir vairāk nekā 40 gadu un kuras neslēpj, ka nav spējīgas uzturēt vēl vienu muti, - tā atzīmē laikraksts.

Kreicberga piesauc ekonomisko faktoru, jo sievietēm trūkst naudas kontracepcijai, par abortu pat nerunājot. Viņa uzskata, ka valstij vajadzētu piedāvāt palīdzību šādām ģimenēm, jo tās ne vienmēr ir uzskatāmas par nelabvēlīgām. Nereti pie visa vainojams naudas trūkums un tikai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu