Kampars: TP aiziešana bremzē ārvalstu darījumus ar Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Tautas Partijas (TP) publiskais paziņojums atstāj negatīvu ietekmi uz ārvalstu darījumiem ar Latviju un uz laiku nobremzēs ārvalstu investoru aktivitāti valstī. Šāda vienas partijas rīcība vienā dienā var pamatīgi sašķobīt nesen atgūto, bet vēl trauslo Latvijas reputāciju ārvalstīs,» norāda ekonomikas ministrs Artis kampars (JL)

Ministra pārstāvis Sandris Sabajevs portālu «Apollo» informēja, ka ministrs pauž nožēlu par to, ka šāda vienas partijas nepārdomāta rīcība var ne tikai negatīvi atsaukties uz ārvalstu investoru šī brīža aktivitātēm valstī, bet arī uz laiku «uzliks bremzes» jaunu investoru piesaistei.
Tāpat, visticamāk, uzņēmējdarbības darījumu kredītrisku apdrošinātāji izvēlēsies vēl uz kādu laiku atlikt darījumu risku apdrošināšanas atsākšanu Latvijas uzņēmējiem, kas tika pārtraukta līdz ar ekonomiskās krīzes saasināšanos.

Pie Kampara pēdējās dienās ir vērsušies arī vairāki uzņēmēji, kuri norāda, ka TP lēmums dažu dienu laikā jau ir sašķobījis ārvalstu partneru uzticēšanos Latvijas valstij, kas var negatīvi atsaukties uz starptautisku darījumu slēgšanu. Uzņēmēji atzīst, ka jau šobrīd izjūt nogaidošu attieksmi no ārvalstu partneriem.

«Starptautiskie eksperti rūpīgi seko līdzi norisēm Latvijā, paužot ārvalstīs savu viedokli par makroekonomiskajiem procesiem valstī. Ja pēdējos mēnešus Latvija kā valsts jau bija sākusi atgūt ārvalstu ekspertu uzticēšanos, saņemot pozitīvu novērtējumu valdības spējām stabilizēt ekonomisko situāciju valstī, tad, visticamāk, šobrīd eksperti būs nogaidoši un mēreni piesardzīgi savās prognozēs,» teic ministrs.

Viņaprāt, Šķēles publiski paustais viedoklis par to, ka Latvijas eksporta apjomi jau vairākus mēnešus pēc kārtas krītas, ir maldinošs. Makroekonomiskie rādītāji apliecina, ka Latvijā uzņēmumu aktivitāte ārvalstīs pieaug, kā rezultātā eksports mērķtiecīgi atgūstas.
Saskaņā ar pieejamiem statistikas datiem, preču un pakalpojumu eksports pērn trešajā un ceturtajā ceturksnī ir palielinājies par 2 – 5%, salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu. Eksporta apjomi arī šogad turpina pieaugt -  janvārī, salīdzinot ar pērnā gada janvāri, preču eksports salīdzināmās cenās ir pieaudzis par vismaz 12 miljoniem latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu