Smaržīgas un veselīgas peldes

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Ieteikumi smaržīgai, atjaunojošai un relaksējošai vannai 

Ābolu piedeva vannai
0,4 krūzītei kaltētu ābolu šķēlīšu, 0,5 tējkarotei kanēļa un 0,5 tējkarotei veselu krustnagliņu pārlejiet 3 krūzītes verdoša ūdens. Ļaujiet ievilkties 30 minūtes. Pievienojiet vannas ūdenim kā atsvaidzinošu līdzekli.

Smaržīgs līdzeklis vannai vīriešiem
Vienādās daļās samaisiet lavandu un priežu skujas. Uzvāriet, ļaujiet ievilkties 15 minūtes. Nokāsiet un pievienojiet vannas ūdenim. Vīrišķīgai smaržai var pievienot lavandu, verbenas, muskatriekstu, ģerānijas, citronmētru un timiānu. Ja vēlaties pastiprināt smaržu, pievienojiet l ēdamkaroti vai vairāk augu maisījuma.

Vannas sāls
Samaisiet kopā 0,5 krūzītes sāls, 0,5 krūzītes epsomas sāls un 0,5 krūzītes dzeramās sodas. Ja vēlaties, varat pievienot pārtikas krāsvielu vai smaržīgu eļļu. Uzglabājiet cieši noslēgtā traukā. Pievienojiet vannas ūdenim pa ēdamkarotei pēc vajadzības. Ļoti nomierinoša un atslābinoša vanna, labi iedarbojas uz ādu.

Augu mīlas vanna
Ja esat nomākta, tā jūs uzmundrinās. Samaisiet 7 krūzītes lavandas, 6 krūzītes rozmarīna, 5 krūzītes rožu ziedlapiņu, 4 krūzītes lupstāju, 3 krūzītes verbenas lapu, pa l krūzītei timiāna, mētru, majorāna un īrisu pulvera. Glabājiet cieši noslēgtā traukā. Pirms lietošanas 0,5 krūzītes maisījuma ielieciet muslīna maisiņā, cieši aizsieniet. Novāriet to 4 krūzītēs ūdens 10 minūtes. Novārījumu pievienojiet vannas ūdenim, ar maisiņu varat norīvēties. Ļoti laba dāvana.

Lavandas vannas maisījums
Sasmalciniet pa 2 ēdamkarotēm kaltētu lavandas ziedu un kaltēta bazilika un 2 tējkarotes kanēļa. Pievienojiet 2 krūzītes burvjulazdas. Ļaujiet ievilkties 2 nedēļas, nokāsiet. Pievienojiet 0,4 krūzītes vannas ūdenim vai arī aplejieties pēc vannas.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu