17 Latvijas slimnīcas saņems bezmaksas Virszemes televīzijas dekoderus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

17 Latvijas slimnīcas saņems bezmaksas dekoderus, ko tām nodrošinās kompānijas Lattelecom un tās sadarbības partneru, kā arī darbinieku saziedotie līdzekļi, portālam «Apollo» pavēstīja «Lattelecom» Komunikācijas projektu vadītājs Jānis Palkavnieks.

Pateicoties uzņēmumu «Statoil», «Hannu Digital», «Alcatel», «Transporent» un «Vallin Baltic» palīdzībai, kā arī «Lattelecom» darbinieku individuāliem ziedojumiem, kopā savākti 25 000 latu, kas tiks izlietoti, lai apgādātu ar dekoderiem un antenām Latvijas slimnīcas.

Dekoderi slimnīcām tiks izplatīti ar Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) palīdzību, kas jau apzinājusi slimnīcas un to vajadzības. Dažādām slimnīcām televizoru un līdz ar to nepieciešamo dekoderu skaits ir atšķirīgs – no 3 līdz pat vairākiem desmitiem. Visvairāk televizoru fiksēts Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, tādēļ uz turieni aizceļos vislielākais skaits dekoderu – 73. 50 dekoderus saņems P. Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, 48 -Liepājas reģionālā slimnīca, 30 – Kuldīgas slimnīca.

«LVSADA saka paldies «Lattelecom» par vajadzīgu un savlaicīgu atbalstu nozarei, kas cieš no līdzekļu trūkuma. Te ir labs piemērs, kā ar kopīgu rīcību var padarīt dzīvi gaišāku daudziem cilvēkiem.» stāsta LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

Kopumā aprēķināts, ka 17 slimnīcām nepieciešami 357 dekoderi un antenas. Pārējās slimnīcās ir citi TV risinājumi, tādēļ tām nav nepieciešami dekoderi.

«Esmu gandarīts, ka dāvinot dekoderus slimnīcām, mēs kaut nedaudz atvieglojam dzīvi tiem cilvēkiem, kuri ir nokļuvuši sarežģītā situācijā. Saikne ar ārpasauli ir ļoti svarīga, laikā, kad nākas atrasties uz slimības gultas. Man ir prieks, ka turpmāk bezmaksas televīziju varēs skatīties visos Latvijas pansionātos un slimnīcās,» saka «Lattelecom» valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis. 

Sociālās kampaņas ietvaros uzņēmums «Lattelecom» bezmaksas jau ir uzstādījis dekoderus 150 aprūpes mītnēs visā Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu