ZAP: likumsargiem jādara viss, lai atrastu Plataci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Zvērinātu advokātu padome (ZAP) aicina tiesībsargājošās institūcijas likt lietā visus to rīcībā esošos spēkus un līdzekļus, lai noskaidrotu advokāta Aināra Platača pazušanas apstākļus, kā arī darīt visu iespējamo, lai saistībā ar darba pienākumu pildīšanu netiktu personiski apdraudēti zvērināti advokāti un viņu palīgi.

Kā aģentūru LETA informēja ZAP priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska, par šādu aicinājumu panākta vienošanās šodien notikušajā ZAP sēdē. Kolēģi uzskata, ka Platača pazušana varētu būt saistīta ar viņa profesionālo darbību.

Kopumā ZAP locekļi ļoti atzinīgi izteikušies par iestādēm, kuras ir iesaistītas Platača meklēšanā. Korekta šajā jautājumā esot arī Valsts policijas komunikācija ar ZAP. Padomei nav pamata apšaubīt neviena policijas darbinieka profesionālo varēšanu un vēlmi atklāt šo lietu, sacīja Kaminska.

Kā ziņots, joprojām nav izdevies atrast advokātu Plataci, par kura pazušanu iesniegums policijā tika saņemts 25.maijā.

Platača kolēģis advokāts Aloizs Vaznis aģentūrai LETA pastāstīja, ka arī iedzīvotāji nav ziņojuši par meklējamās personas iespējamo atrašanās vietu.

Kā ziņots, 25.maijā Mucenieku apkārtnē atrastajā Platača automašīnā «Mercedes-Benz 500» bijis advokāta mobilais tālrunis. Vaznis zināja teikt, ka, izpētot šī telefona zvanu arhīvu, nav fiksēts nekas aizdomīgs.

Kā ziņots, advokāti no biroja «Platacis un partneri» solījuši bagātīgi atlīdzināt tam, kurš sniegs noderīgu informāciju, lai varētu atrast pazudušo kolēģi.

Pēc Važņa teiktā, pēdējo reizi savā birojā Platacis manīts pirmdienas, 24.maija, vakarā, kad viņš izskatījies kā parasti, un nekas nav liecinājis, ka advokātu kaut kas nomāktu.

Vaznis aģentūrai LETA pieļāvis divas versijas, kas ar Plataci varētu būt atgadījies, - viņš ir nolaupīts vai nogalināts. Platača kolēģis atzina, ka šādām bažām esot pamats, taču viņš nevēlējās konkretizēt iemeslus, kas liek viņam tā domāt.

Tikmēr policija lūdz iedzīvotāju palīdzību, lai noskaidrotu Platača iespējamo atrašanās vietu vai jebkādu informāciju par viņa pazušanu. Ikviens, kura rīcībā ir kāda informācija par šo personu, aicināts zvanīt policijai uz tālruni 67 075 249, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Kā ziņots, par advokāta pazušanu policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XIII nodaļas «Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu