DP izvērtēs aizskarošus komentārus saistībā ar pazudušo Plataci

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Drošības policija (DP) pēc Advokātu atbalsta biedrības lūguma izvērtēs sešus publiskajā telpā atrodamus komentārus saistībā ar mīklaini pazudušo advokātu Aināru Plataci.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS teica, ka otrdien biedrības iesniegums ir saņemts un tajā minētos faktus savas kompetences ietvaros DP izvērtēs. DP pārstāvei gan bija grūti pateikt, kāda būs DP tālākā rīcība.

Biedrības pārstāve Maija Kalniņa aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka pieci no šiem komentāriem vērtējami kā aizskaroši, bet viena replika, pēc advokātu biedrības domām, vērtējama kā nacionālā naida kurināšana.

Iesniegumu ar lūgumu vērtēt šos komentārus biedrība Drošības policijā plānoja iesniegt pirmdien vai otrdien.

Jau vēstīts, ka 25.maijā policijā saņemts iesniegums par Platača bezvēsts prombūtni. Šajā pašā dienā Mucenieku rajonā policija atrada Platacim piederošo automašīnu «Mercedes Benz 500».

Valsts policija sliecas domāt, ka pret advokātu Aināru Plataci pastrādāts noziegums, un pašlaik versija, ka viņš varētu slēpties, netiek uzskatīta par prioritāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu