Miķelsons un Meļko nogādāti Centrālcietumā

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu aizdomās turētais Latvijas energoapgādes kompānijas «Latvenergo» valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons un uzņēmuma viceprezidents Aigars Meļko nogādāti Centrālcietumā, aģentūra BNS noskaidroja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Saskaņā ar apcietinājumā turēšanas kārtības likumu abām amatpersonām tiks atņemtas neatļautās mantas, viņus pārmeklēs, un viņiem būs jāiziet veselības pārbaude. Pēc procesa virzītāja norādījuma vienā kriminālprocesā apcietinātos izvieto atsevišķi.

Miķelsons un Meļko varēs saņemt naudas pārvedumus, iegādāties pārtikas produktus un pirmās nepieciešamības priekšmetus izmeklēšanas cietuma veikalā. Viņiem būs pieejama ne mazāk kā stundu ilga ikdienas pastaiga un stundu ilga tikšanās ne retāk kā reizi mēnesī ar radiniekiem vai citām personām izmeklēšanas cietuma administrācijas pārstāvja klātbūtnē.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ceturtdien piemēroja apcietinājumu Miķelsonam, savukārt dienu iepriekš - Meļko. Šos tiesas lēmumus vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laika posmā no 2006. līdz 2010.gadam Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Kriminālprocess ir sākts pirmdien, 14.jūnijā, un tā ietvaros otrdien, 15.jūnijā, aizturētas kopumā septiņas personas.

Pēc Ekonomikas ministrijas sniegtās informācijas, KNAB tostarp aizturējis Miķelsonu, Meļko, «Latvenergo» meitasuzņēmuma «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētāju Ivaru Liuziniku, «Sadales tīkla» valdes locekli Andreju Stalažu un «Sadales tīkla» Austrumu reģiona tehnisko vadītāju Edgaru Vitkovski.

«Latvenergo» ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. «Latvenergo» koncernā ietilpst «Latvenergo» un pieci meitasuzņēmumi - «Augstsprieguma tīkls», «Sadales tīkls», «Latvenergo Kaubandus», «Latvenergo Prekyba» un «Liepājas enerģija».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu