Jaundžeikars par konfliktu KNAB: likumu pārkāpis premjers

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

«Vērojot notiekošo, izskatās, ka premjers pārlieku iejaucies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietās,» intervijā laikrakstam «Neatkarīga» sacījis Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC).

Jaundžeikars klāsta, ka rūpīgi izpētīts, kādus rīkojumus  Normunds Vilnītis kā KNAB priekšnieks devis savai vietniecei Jutai Strīķei. Konstatēts, ka viņa šos rīkojumus nav pildījusi, lai arī izpildes termiņi vairākkārt pagarināti.

«Komisijā pārbaudījām, vai Vilnīša Ministru kabinetā iesniegtais KNAB reorganizācijas projekts atbilst likumam. Konstatējām – ja mēneša laikā nav premjera atbildes, tad tas nozīmē, ka var ķerties pie projekta realizācijas. Bet tagad premjers projektu grib atcelt, tiek radīts juceklis, sagrauts jau padarītais, iestādē radīta neziņa. Esmu savu jau pateicis: likumu ir pārkāpis premjers,» norāda Jaundžeikars.

Viņš arī paudis izbrīnu par to, ka  premjers, lai risinātu problēmas, nevis strādā kopā ar iestādes vadītāju, bet gan atbalsta personas, kuras nepilda priekšnieka rīkojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu