EM aicina arodbiedrību mazināt spriedzi «Latvenergo» darbinieku vidū

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kārkliņš/LETA

Kompānijas «Latvenergo» valsts kapitāla daļu turētājs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce sestdien tikšanās laikā ar Latvijas arodbiedrības «Enerģija» vadību aicināja mazināt spriedzi darbinieku vidū.

Pūce uzsvēris, ka Ekonomikas ministrija kā «Latvenergo» kapitāla daļu turētāja ir nodrošinājusi uzņēmuma netraucētu un sekmīgu darbību – uzņēmuma pamatfunkcijas tiek īstenotas un vadību nodrošina uzņēmuma valde, kuras pienākums ir izskaidrot darbiniekiem uzņēmuma darbības nosacījumus pašreizējos apstākļos. Pūce aicināja arodbiedrību uz konstruktīvu sadarbību ar uzņēmuma valdi, lai kopīgiem spēkiem mazinātu spriedzi darbinieku vidū un nodrošinātu uzņēmuma netraucētu darbību arī turpmāk, informē ministrijā.

Pūce informēja Latvijas arodbiedrības priekšsēdētāju Jevgeniju Stalidzāni, ka jau 15.jūnijā Ekonomikas ministrijas vadība sazinājās  ar kompānijas valdes locekli Uldi Barisu, lai gūtu pārliecību, ka uzņēmuma pamatfunkciju veikšanu tiek nodrošināta ierastajā kārtībā un pilnā apjomā, īpašu uzmanību pievēršot partneriem ārvalstīs un Latvijā, lai izskaidrotu situāciju un mazinātu iespējamo negatīvo ietekmi uz tā reputāciju.

Vienlaikus Pūce informēja arodbiedrību, ka sasaukta ārkārtas akcionāru pilnsapulce, kas lems par Kārļa Miķelsona un Aigara Meļko atsaukšanu no amatiem energokompānijas valdē.

Tāpat ministrija uzdevusi «Latvenergo» sasaukt meitaskompānijas «Sadales tīkli» ārkārtas akcionāru pilnsapulci, lai lemtu par izmaiņām arī šī uzņēmuma vadībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu