Kampars: nezinu, vai «Latvenergo» vadība aizturēta ar kukuli rokās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Neraugoties uz to, ka svētdien raidījums «Nekā personīga» ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) izdevies aizturēt «Latvenergo» amatpersonas kukuļošanas brīdī, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) otrdien preses brīfingā norādīja, ka viņam nav informācijas par uzņēmuma valdes locekļu aizturēšanu tieši kukuļošanas brīdī.

Tā ir lieta, kas jājautā, pirmkārt, procesa virzītājam, Ekonomikas ministrijā nav informācijas par šādu faktu, teica Kampars.

Aizturētā uzņēmuma nu jau bijušā vadītāja Kārļa Miķelsona advokāts iepriekš apgalvoja, ka KNAB vienīgais pavediens esot kādas personas sniegtās liecības, raidījumam esot zināms, ka izmeklētāji «Latvenergo» amatpersonas aizturējuši ar 145 000 eiro lielu kukuļa naudu rokās.

Lai turpmāk novērstu korupcijas riskus, Kampars uzskata, ka jāveido kontroles mehānismi, kas lielu valsts uzņēmumu darbību kontrolētu arī ikdienā. «Tas ir jautājums par sistēmisku kontroli valsts uzņēmumos,» piebilda ministrs.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu