Vilnītis aizliedzis Strīķei sniegt intervijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šefs Normunds Vilnītis liedzis savai vietniecei Jutai Strīķei sniegt interviju  izdevumam «Sestdiena».

«Neko vairāk viņš [Vilnītis] nepaskaidroja. Tāpēc man nav skaidrs, ko darīt, ja, piemēram, Saeimā, iznākot no komisijas sēdes, mani «noķers» kāds žurnālists. KNAB oficiālo viedokli drīkst paust tikai ar priekšnieka atļauju, taču es jau varu runāt arī par kontrabandu un citām lietām, varu paust nevis biroja viedokli, bet savu. Tāpēc īsti neko tagad nevaru teikt,» viņa saka.

Ja Strīķe tomēr runāšot, tas varot beigties ar Vilnīša rosinātu disciplinārlietu.

Laikrakstam gan nav izdevies iegūt paša Vilnīša skaidrojumu.

Strīķei nav skaidrojuma, kādēļ Vilnītis aizliedzis sniegt intervijas. Pirms Jāņiem viņš pret šādu ieceri nekādus iebildumus izteicis neesot, taču pēc svētkiem kaut kas ir mainījies.

Nacionālās drošības padomes (NDP) loceklis Dzintars Jaundžeikars «SestDienai» paziņoja, ka KNAB nav nepieciešama publicitāte un jebkurā iestādē visus jautājumus izlemj priekšnieks. «Vilnītis ir saņēmis norādījumus, viņš tos zina, un viņš tos pilda,» teica Jaundžeikars. Uz jautājumiem, kādus norādījumus Vilnītis ir saņēmis un kurš viņam tos devis, politiķis atbildēt atteicās, vien liekot noprast, ka tie, iespējams, doti NDP sēdes laikā. Jautāts, vai šādus norādījumus devis viņš pats, Jaundžeikars paziņoja: «Ja gribat kasīties, tad es ar jums vairāk nerunāšu,» — un sarunu pārtrauca.

Savukārt premjera Valda Dombrovska (JL) preses sekretāre Līga Krapāne norādīja, ka Ministru prezidents nekomentēs Vilnīša rīcību, jo nevēlas iejaukties KNAB darbā.

«Nav bažu, ka aizliegums vērsts pret kādu konkrētu darbinieku. Mūsu pozīcija — biroja vadībai atturēties no intervijām, lai neļautu amatpersonu izteikumus raut ārā no konteksta,» teica KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu