Sirmgalvis vaino policistus agresijā, policisti – sirmgalvi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Kāds jelgavnieks, 70 gadus vecs kungs vaino vietējo pašvaldības policiju patvaļīgā rīcībā un agresijā, viņš apgalvo, ka policisti viņam izsituši zobu un sasituši seju. Savukārt pašvaldības policisti apgalvo, ka kungs pats uzvedies agresīvi un pats vairākas reizes ar galvu sities pret sienu un skapi, vēsta portāls [s:34054].

Policisti sirmo kungu aizturējuši svešā dzīvoklī un sastādījuši protokolu par nepakļaušanos policijas prasībām.

Sirmā kunga stāsts

70 gadus vecais Vladimirs «Zemgales Ziņām» stāsta, ka 15. jūnija rītā esot viesojies dzīvoklī Pasta ielā pie savām paziņām, lai apvaicātos, vai nevajag kādu palīdzību. Kamēr viņš tur viesojies, dzīvoklī patvaļīgi ienākušas sievietes, kas viņam atgādinājušas sektantes, kas vēlas no 95 gadus vecās dzīvokļa saimnieces izspiest naudu. Vīrietis vēlējies noskaidrot, kas ir šīs sievietes, bet viņas neesot teikušas. Drīz pēc tam dzīvoklī, ne zvanot, ne klauvējot, ieradušies pašvaldības policisti, kuri sirmgalvi mēģinājuši izraidīt no dzīvokļa.

«Es dzīvokļa iemītniekiem paprasīju, vai jūs izsaucāt policiju. Viņi atbildēja, ka nē. Tad es policistiem prasīju, kāpēc viņi atrodas dzīvoklī, kurš viņus izsaucis un ko viņi vispār te dara. Viņi man neatbildēja, » stāsta Vladimirs. Viņš policistiem stāstījis, ka ieradies pie paziņām pēc viņu uzaicinājuma.

Policisti esot sirmgalvim izgriezuši rokas un vilkuši ārā no dzīvokļa, pa ceļam satverto vīrieti ietriecot ar seju durvīs. Rezultātā viņš guvis sasitumus un asiņojošu skrāpējumu uz sejas, izsists viens priekšējais zobs, otrs kustās.

Policistu stāsts

Konfliktā iesaistītie policisti skaidro, ka sievietes, kuras ieradušās dzīvoklī, bija sociālās darbinieces, kuras ieradušās pie 95 gadus vecās sirmgalves. Taču dzīvoklī esot atradusies nepiederoša persona, kura uzvedusies agresīvi un pieprasījusi paskaidrojumus no Sociālo aprūpes centra darbiniecēm par viņu vizītes pamatojumu šajā dzīvoklī.

Tā kā sirmgalvis uzvedies agresīvi, darbinieces nav jutušās droši un tāpēc izsaukušas pašvaldības policistus. Policisti Vladimiram lūgušu uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, uz ko sirmgalvis policistiem paskaidrojis, ka neko nerādīs un neteiks, jo policijas darbiniekus nav saucis. Vīrietis bijis agresīvi noskaņots un uzvedies bravūrīgi. Vīrietim atkārtoti vairākas reizes tika palūgts piecelties un iziet no dzīvokļa, informējot par to, ka pretējā gadījumā pret personu tiks pielietots fizisks spēks likumā paredzētajā kārtībā, uz ko sirmgalvis apgalvojis, ka nekur neies.

Policisti apgalvo, ka laikā, kad vīrieti veduši ārā no dzīvokļa, viņš pats tīšu prātu vairākas reizes sities ar galvu pret sienu un skapi.

Dienesta pārbaudē Jelgavas Pašvaldības policijas priekšnieks Viktors Vanags secinājis, ka incidentā nav konstatēti dienesta tiešo pienākumu izpildes un disciplīnas pārkāpumi.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu