Platača meklēšanā iesaista ekstrasensus. To ziņas bijušas muļķības

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Valsts policija (VP) joprojām meklē maija beigās pazudušo advokātu Aināru Plataci, arī viņa kolēģi noderīgu informāciju pagaidām nav saņēmuši.

Valsts policijas pārstāve Linda Neimane-Zobena aģentūrai BNS teica, ka publiskojumu jaunumu, ko atklāt šajā lietā, pagaidām nav.

Arī advokāta kolēģiem, kuri pat noteikuši atlīdzību par vērtīgu informāciju, pagaidām noderīgas informācijas nav. «Nekā jauna nav, strādāt visi strādā, bet nekā jauna nav,» aģentūrai BNS pastāstīja Platača pārstāvētā biroja «Platacis un partneri» advokāts Aloizs Vaznis.

Platača kolēģi izmantojuši arī ekstrasensu pakalpojumus, taču arī tie nav devuši rezultātus. «Mums te pieteicās ekstrasensi, mēs pārbaudījām visu to, bet tās visas bija muļķības», viņš sacīja.

Platača kolēģi arī nav saņēmuši atbildi no Ģenerālprokuratūras, kurai lūgts atjaunot procesu lietā, kas savulaik tika izbeigta. Šī lieta savulaik bija ierosināta par Platacim norādītajiem draudiem.

Valsts policijas (VP) priekšnieks Valdis Voins jūnija beigās intervijā «Neatkarīgajai» atzina, ka advokāts, visticamāk, vairs nav dzīvs.

Vienlaikus policijas priekšnieks atgādinājis, ka informācijas apmērs, kas saistīts ar Platača darbību, ir ļoti liels, ar policiju sadarbojas viņa advokātu birojs, sniedzot maksimāli daudz viņu rīcībā esošās informācijas.

Tomēr izmeklētāji joprojām strādā gan pie versijām par advokāta profesionālo darbību, gan par privāto dzīvi.

Jau vēstīts, ka 25.maijā policijā saņemts iesniegums par Platača bezvēsts prombūtni. Pamatojoties uz to, Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes Personu meklēšanas nodaļā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. Šajā pašā dienā Mucenieku rajonā policija atrada Platacim piederošo automašīnu «Mercedes Benz 500». Valsts policija sliecas domāt, ka pret advokātu Plataci pastrādāts noziegums, un pašlaik versija, ka viņš varētu slēpties, netiek uzskatīta par prioritāru.

Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska un viņa kolēģi advokāta Aināra Platača pazušanu saista ar viņa profesionālo darbību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu