Nepieciešams:
2,5 kg kabaču
0,5 kg saldo piparu
0,7 kg asas tomātu mērces
1 glāze cukura
1,5 ēdamkarotes sāls
1 glāze saulespuķu eļļas
Gatavojam ziemai. Kabaču <i>moņģelis</i>
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pagatavošana:
Kabačus nomizo un izņem sēklas, pipariem izņem sēklas, visu sarīvē uz rupjās rīves. Sarīvētos dārzeņus liek katlā, pieliek sāli, cukuru, tomātu mērci un eļļu. Visu vāra uz lēnas uguns 60 minūtes, tad pilda burkās.
Varianti: Par kabaču tēmu ir dažādas variācijas - varat pielikt burkānus, sīpolus, ķiplokus utt, pēc sirds patikas.