«Latvenergo» lietā aizturēto Meļko atbrīvos pret 25 000 latu drošības naudu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien nolēma atbrīvot no apcietinājuma tā dēvētajā «Latvenergo» amatpersonu lietā aizturēto bijušo uzņēmuma viceprezidentu Aigaru Meļko, ja tiks samaksāta 25 000 latu drošības nauda, žurnālistiem teica advokāts Agris Bitāns.

Uz jautājumu, cik ātri šādu naudas summu varētu savākt, advokāts tikai noteica: «Tā ir jāsavāc, jo tādi brīvi naudas līdzekļi ģimenei nav». Vairāk nekādus komentārus advokāts žurnālistiem nesniedza.

Kā ziņots, 17.augustā tiesa pārskatīja bijušajam «Latvenergo» vadītājam Kārlim Miķelsonam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu un nolēma atbrīvot viņu no apcietinājuma, ja mēneša laikā tiks samaksāta 50 000 latu drošības nauda. 19.augustā Miķelsons tika atbrīvots no apcietinājuma, jo minētā summa tika samaksāta. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs Miķelsonam piemērojis virkni citu ierobežojumu. Viņam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums tuvoties noteiktām personām un vietai, noteiktas nodarbošanās aizliegums, kā arī aizliegums izbraukt no valsts.

Savukārt šajā lietā aizdomās turēto biznesa konsultantu Andreju Livanoviču tiesa vakar nolēma atbrīvot pret 15 000 latu drošības naudu. Livanovičs brīvībā iznāca šodien.

Saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām KNAB jūnijā kopumā aizturēja septiņus cilvēkus - piecus uzņēmuma vadošus darbiniekus un divas privātpersonas, aģentūru LETA informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB aizturētās «Latvenergo» koncerna amatpersonas ir Miķelsons, Meļko, AS «Sadales tīkls» valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī «Sadales tīkla» Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

Aizturēto personu advokātu līdz šim teiktais liecina, ka iespējamie noziegumi varētu būt saistīti ar Rīgas otrās termoelektrocentrāles rekonstrukciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu