«Jumprava» sāk mācību gadu ar unikālu koncertu un jaunu dziesmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Leģendārā grupa «Jumprava» laidusi klajā pirmo dziesmu no jaunā cikla - [s:34723]. Pildot saviem faniem apsolīto, vasaras mēnešos savā studijā «JUMP Studio» jumpravieši sākuši darbu pie kādreiz spēlēto kompozīciju pilnveidošanas jaunos aranžējumos.

Šīs dziesmas - kā «Glāb», «Neesmu varonis» un citas, kuras savus klausītājus sasniegs jau tuvākajā laikā - astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados skanējušas «Jumpravas» koncertos, bet studijā tā arī ierakstītas netika. Šodien, pateicoties faniem, kuri saglabājuši amatieru koncertierakstus, dziesma «Glāb» (1988), kas Aigara Grāvera aranžējumā ieguvusi mūsdienīgu skanējumu, bet savu sociālo nozīmi nav zaudējusi, tiek nodota klausītāju vērtējumam.

«Glāb» mūziku sacerējis Aigars Grāvers, iedziedājuši Aigars Grauba un Aigars Grāvers, bet tekstu sacerējis Ritvars Dižkačs - kurš ir teju vai visu «Jumpravas» hītu vārdu autors. Līdzīgi kā visa Ritvara Dižkača lirika, arī «Glāb» vestījums bijis sociāli aktīvs un trāpīgs gan astoņdesmitajos gados, kad to mācījāmies saklausīt starp rindām, gan mūsdienās - dziesma ir par bailēm no mietpilsonības, no konservatīvisma un savu uzskatu paušanas, par to, ko no mums sagaida apkārtējie, un ko mēs nespējam vai baidāmies tiem sniegt.

Grupa aicina visus savus fanus satikties un būt klāt dziesmas pirmatskaņojumā grandiozā ballītē zem klajas debess - 1.septembrī Vecrīgā, uz ielas aiz Triangula bastiona, pie bāra «Coyote Fly». Koncerta sākums 21.00, ieejas maksa simboliska - tikai Ls 2,00. Koncertā uzstāsies arī citi mākslinieki: Aisha, «Per», «Otra Puse», Ella, klātesošos izklaidēs Dj Roons un Dj Martin Alex. «Jumprava» uz skatuves kāps pēc pusnakts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu