Traģiskajā Permas ugunsgrēkā vainoto krievu uzņēmēju arestē Spānijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Spānijas policija arestējusi krievu uzņēmēju Konstantīnu Mrihinu, kurš apsūdzēts saistībā ar traģisko 156 cilvēku dzīvību prasījušo ugunsgrēku diskotēkā Krievijas Urālu reģiona Permas pilsētā, ceturtdien pavēstīja likumsargu amatpersonas.

Permas restorāna un kluba «Klibais zirgs» komercdirektors arestēts Barselonā pie savas mājas.

Ugunsgrēks klubā izraisījās naktī no 4. un 5.decembri, pirotehnikas uguņiem aizdedzinot koka dekoru un griestus. Cilvēki palika iesprostoti degošajā ēkā, jo nelikumīgās būvniecības dēļ evakuācijas ceļi nebija pieejami, liecina Krievijas varasiestādes.

Kluba vadība ignorējusi vairākkārtīgās prasības ievērot drošības standartus. Pēc traģēdijas Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs vadītājus nosodījis, sakot, ka viņiem nav «ne smadzeņu, nedz sirdsapziņas».

Krievijas varasiestādes izsludinājušas meklēšanā Mrihinu par to, ka viņš, ignorējot drošības noteikumus, organizējis uguņošanu, kas izraisīja traģēdiju, teikts Spānijas likumsargu paziņojumā.

«Pēc traģēdijas viņš pameta Krieviju, cenšoties izvairīties no iespējamā 10 gadu cietumsoda, un Spānijas policija viņu uzgāja Barselonā,» vēsta likumsargi. «Viņš nodots Nacionālās tiesas rīcībā, kas organizēs viņa izdošanu» Krievijai.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu