«Hyundai» prezentē tās pirmo elektrisko automašīnu «BlueOn»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas lielākā autobūves kompānija «Hyundai Motor Co.» šodien prezentēja tās pirmo elektrisko automašīnu «BlueOn», ar kuras palīdzību autoražotājs cer iekļūt strauju izaugsmi piedzīvojošajā alternatīvo enerģiju automobiļu tirgū.

Jaunā automašīna spēj attīstīt 130 kilometrus stundā lielu ātrumu un ar vienu uzlādes reizi nobraukt 140 kilometrus.

«BlueOn» aprīkots arī ar Virtuālās dzinēja skaņas sistēmu («Virtual Engine Sound System»), lai palielinātu automobiļu skaņu gājēju drošībai.

«Patērētāju interese un pieprasījums pēc videi draudzīgām automašīnām arvien palielinās, un mums nepieciešams nodrošināt šādu attīstītu tehnoloģiju, lai kļūtu par nozares līderiem,» norādīja «Hyundai».

Kompānija pavēstīja, ka pēdējā gada laikā investējusi aptuveni 40 miljardus vonu (18,8 miljonus latu), lai izveidotu «BlueOn», kas tiek ražots uz jau esošā «i10» modeļa bāzes.

«Hyundai» līdz 2012.gadam plāno saražot aptuveni 2500 jaunos modeļus, kuri aprīkoti ar litija jona polimēru akumulatoriem, kas ir vieglāki un mazāki par niķeļa-metāla hibrīda akumulatoriem.

Savukārt Dienvidkorejas valdība ceturtdien paziņoja, ka palīdzēs kompānijai līdz 2020.gadam saražot līdz pat vienam miljonam elektrisko automašīnu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu