Kamieļu meitiņai Tabitai aprit viens gads

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10.augustā Amatas novada kamieļu audzētavā "Rakši" dzimusī divkupru kamieļu meitiņa Tabita svinēs savu dzimšanas dienu. Ir aizritējis gads kopš mazā kamielēna piedzimšanas, kas pirmo reizi Latvijā notika privātā saimniecībā.

Tabita piedzima 2009.gada 10.augustā, kamieļpārim Fatimai un Sahibam. Abi vecāki, Fatima un Sahibs, Rakšos dzīvo kopš 2008.gada marta. Tabitas dzimšana noritēja raiti, un jaundzimusī kamieļu meitiņa bija 30 kg smaga un 1,20 m gara. Šobrīd Tabitas svars ir sasniedzis jau 175 kg un viņa ir 1,5 m gara.

Mazajai kamielītei vārdu deva viņas krusttēvs - Radio Skonto programmu direktors Valdis Melderis, kurs aizvadītajā vasarā Rakšos uz laiku kļuva par saimniecības darbinieku un kamieļu apkopes speciālistu.

Kaut arī kamieļi bez mammas piena var iztikt no četru mēnešu vecuma, pārtiekot no zāles un citas papildbarības, gadu vecā Tabita joprojām priekšroku dod mammas Fatimas veselīgajam kamieļpienam. Daba ir radījusi kamieļu pienu tādu, lai tas ļautu kamieļu mazuļiem uzaugt vienās no dzīvībai visnedraudzīgākajām vidēm pasaulē - tuksnešos un stepēs. Iespējams,  pateicoties tā veselīgajam sastāvam, kamieļu meitiņa Tabita bez problēmām aizvadīja šā gada auksto ziemu, kad gaisa temperatūra sasniedza gandrīz mīnus 30 grādus pēc Celsija.

Māte Fatima šobrīd ir 11 gadus veca, tēvs Sahibs piecus gadus, un mazā Tabita - gadu. Kamieļi var nodzīvot līdz pat 50 gadu vecumam, un mātītēm mazuļi dzimst ik pēc diviem gadiem.

Rakšos šobrīd ir vairāk nekā 30 kamieļveidīgie dzīvnieki - lamas, alpakas, gvanako, kā arī pieci kamieļi. Tabitai blakus aplokā kopā ar pieaugušiem dzīvniekiem atrodas šogad dzimušie lamu mazuļi - Jānītis, Andžiņš un Adele, kā arī alpakas meitenīte Zanīte. Apmeklētājiem Rakšu saimniecība ir atvērta visas dienas nedēļā, līdz pat vēlam vakaram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu