Ezerā otrreiz ielaiž zušu mazuļus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Moine

Pašvaldības aģentūra "Alja" pagājušās ceturtdienas vakarā Alūksnes ezerā ielaida apmēram 4000 zušu mazuļu, tas ir tāds pats daudzums, kā tika ielaists jūnija sākumā. Tikai šoreiz tie ir divtik lieli, tas ir, 15 līdz 20 centimetrus gari.

"Zušu mazuļi iegādāti par 2000 latiem, kas iegūti rūpnieciski nozvejotu zušu atklātā izsolē. Šoreiz zušu mazuļi tika ielaisti ezerā pie "Jaunsētām", jo iepriekš tas tika darīts pie aģentūras ēkas Pilssalā. Gribam, lai nerodas priekšstats, ka zuši būs tikai vienā ezera pusē, lai gan zivis, protams, izklīst pa ezeru neatkarīgi no to ielaišanas vietas. Tiesa, zušu mazuļi pie Pilssalas jau ir iedzīvojušies. Lai te nebūtu par biezu, tagad mazuļi tika ielaisti citā vietā," stāsta aģentūras direktors Māris Lietuvietis.

Tāpat kā iepriekš zušu mazuļi tika vesti no zivju audzētavas Igaunijā, ar kuru "Aljai" jau vairākus gadus ir laba sadarbība. Lai gan karstā laika dēļ Alūksnes ezerā slāpa mazās zivis, par zušu mazuļu izdzīvošanu nav bažu. "Zutis ir krietni spēcīgāks. Tiesa, mazuļus ar ūdeni pildītos lielos plastmasas  maisos vedām tikai vakarā, lai nejustu dienas karstuma ietekmi. Igauņu zivju audzētavas darbinieki skaidroja, ka zutis mīl siltu ūdeni, tāpēc tiem nekaitē karstā vasara," norāda M.Lietuvietis. Zušu mazuļus ielaist ezerā ir paredzēts katru gadu, bet šovasar tas darīts pat divas reizes. Rudenī aģentūra ielaidīs ezerā arī zandartu un līdaku mazuļus. Tam tiks izmantota projektu nauda, jo Latvijas Zivju fondus ir atbalstījis abus projektus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu