Liepājā tiks atklāta otrā glābējsilīte Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Piektdien  plkst.13 Liepājas reģionālās slimnīcas teritorijā tiks atklāta Latvijā otrā glābējsilīte - vieta bērna dzīvībai, aģentūru LETA informēja projekta autori.

Glābējsilītes atklāšanā piedalīsies veselības ministrs Didzis Gavars, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) un Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Kā ziņots, 2010.gada pavasarī Liepājas pusē tika atrasti divi miruši zīdaiņi, tāpēc arī tika domāts par tādas vietas izveidi Liepājā.

Projekta patronese Latvijā ir operdziedātāja Evita Zālīte, kura arī piedalīsies glābējsilītes atklāšanā.

Liepājas Glābējsilīte ir projektēta un izgatavota Latvijā. Tai ir īpaši izveidotas, triecienizturīgas durtiņas, kuras atverot, bērnu var ielikt speciālā zīdaiņu gultiņā ar augstām organiskā stikla malām. Kad pēc bērna ielikšanas tiek aizvērtas glābējsilītes durtiņas, uzņemšanas nodaļas māsu postenī atskan audiālais un vizuālais signāls. Ja durtiņas nav kārtīgi aizvērtas no ārpuses, elektromagnētiskā sistēma tās aizver līdz galam automātiski.

Aizverot glābējsilītes durtiņas, no ārpuses tās vairs nevar atvērt līdz brīdim, kad iekšpusē, tiek noņemta bloķēšana. Pēc «trauksmes» signāla atskanēšanas apmēram 1-2 minūšu laikā pie glābējsilītes gultiņas ierodas medicīnas personāls.

Pie glābējsilītes ir izvietota informācija mātei par to, kur visu diennakti iespējams zvanīt, lai saņemtu psiholoģisku un praktisku palīdzību. Radošā psiholoģijas centra ģimenei darbinieki visu diennakti būs gatavi palīdzēt atrast risinājumu, sniegt gan praktisku, gan morālu atbalstu.
Jau ziņots, ka 2011.gada sākumā glābējsilīte plānota arī Latgales reģionā - Daugavpils reģionālās slimnīcas teritorijā, aģentūru LETA informēja glābējsilītes projekta pārstāve Laura Zvirbule.

Latvijā pirmā glābējsilīte 2009.gadā tika atklāta Rīgā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, un tajā ir ievietoti nu jau seši mazuļi.

«Gedeon Richter» radītais un finansētais projekts «Glābējsilīte - vieta bērna dzīvībai» Rīgā ieguva pirmo vietu «Baltic PR Awards 2010» kā labākais 2009.gada sociālās atbildības projekts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu