«The Beatles» mūzikas katalogs beidzot pilnībā pieejams tiešsaistes veikalā «iTunes»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Leģendārās grupas «The Beatles» mūzikas katalogs beidzot pilnībā pieejams tiešsaistes veikalā «iTunes», vēsta paziņojums kompānijas «Apple» oficiālajā mājaslapā.  Veikalā «iTunes» tagad pieejami visi Liverpūles četrinieka albumi, kā arī vairākas dziesmu izlases.

Katrs atsevišķais albums maksā 12,99 ASV dolārus (6,7 latus), bet dubultalbumi - 19,99 ASV dolārus. Vienas dziesmas cena ir 1,29 dolāri. Tiem, kas iegādāsies visu komplektu, tiek piedāvāts bezmaksas video «Live at the Washington Coliseum, 1964», kas tika uzņemts 1964.gadā, kad Bītli pirmo reizi apmeklēja ASV.

«Apple» vadītājs Stīvs Džobss paziņojis, ka jūtas pagodināts un laimīgs, ka «The Beatles» un grupas ierakstu kompānija pēc ieilgušajiem strīdiem un tiesas procesiem piekrita izvietot tiešsaistē grupas ierakstus.

Arī Pols Makartnijs atzinis, ka priecājas par to, ka viņa grupas dziesmas beidzot pieejamas tiešsaistē. «Ir fantastiski redzēt, ka dziesmas, ko mēs ierakstījām vinilā, saņem tikpat lielu mīlestību digitālajā pasaulē, kur tās nonākušas pirmo reizi.»

Savukārt Bītlu bijušais bundzinieks Ringo Stārs atzina, ka priecājas, ka viņam vairs nejautās, kad Bītli būs pieejami «iTunes», bet Džona Lenona atraitne Joko Ono sacīja, ka tā ir laba dāvana viņas vīra 70.gadu jubilejā.

Konflikts starp «The Beatles» un Džobsa kompāniju sākās 1987.gadā, kad Bītlu kompānija «Apple Corps.» iesūdzēja «Apple Computers», apsūdzot nelikumīgā preču zīmes izmantošanā. Puses noslēdza vienošanos, saskaņā ar kuru Džobsa kompānija drīkstēja paturēt nosaukumu «Apple», taču nedrīkstēja attīstīt savu darbību mūzikas industrijā.

1991.gadā, kad «Apple» datoros sāka izmantot MIDI failu formātu mūzikas atskaņošanai, «Apple Corps.» iesūdzēja «Apple» otru reizi. Toreiz puses atkal panāca ārpustiesas vienošanos - Džobsa kompānija piekrita samaksāt 26,5 miljonus ASV dolāru, apsolot nekad nenodarboties ar mūzikas tirdzniecību. 2003.gadā «Apple Corps.» iesūdzēja «Apple» par vienošanās laušanu, kad Džobss palaida interneta veikalu «iTunes».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu