«Lattelecom» drošības dienests noķer kabeļu zagli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

«Lattelecom» nesen ieviestā komunikāciju aku aizsardzības sistēma ir vainagojusies ar pirmajiem panākumiem – naktī uz trešdienu, pateicoties saņemtajam trauksmes signālam, apsardzes darbiniekiem  ir izdevies operatīvi ierasties notikuma vietā Juglā un aizturēt personas, kas ļaunprātīgi bojāja «Lattelecom» infrastruktūru, portālu «Apollo» informēja SIA «Lattelecom» Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Līga Bite.

««Lattelecom» izstrādājis daudzpakāpju komunikāciju aku un kabeļu signalizāciju sistēmu, lai turpinātu cīnīties ar personām, kas bojā «Lattelecom» infrastruktūru. Tas ļauj ātrāk identificēt bojājuma vietu, nepieļaut šo infrastruktūras elementu zādzību, kā arī maksimāli īsā laikā atjaunot pakalpojumu darbību pilnā apjomā bojātajā līnijā,» informē Bite.

Tāpat ir spēkā «Lattelecom» vadības pieņemtais lēmums atlīdzināt ikvienam, kura sniegtā informācija būs pietiekama, lai aizturētu iesaistītās personas un atklātu vai novērstu noziegumus, kas vērsti pret uzņēmuma īpašumu. Šobrīd «Lattelecom» ir izsniedzis pateicības divām personām, pateicoties kurām ir izdevies aizturēt infrastruktūras bojātājus, norāda Bite.

«Lattelecom» kabeļu ļaunprātīgas bojāšanas un zādzības gadījumos, daļai iedzīvotāju tiek traucēti balss un datu pārraides sakari. Šādas situācijas ne tikai ierobežo dažādu uzņēmumu un iestāžu funkciju veikšanu pilnā apjomā, bet arī rada iedzīvotājiem virkni neērtību, tai skaitā ierobežotu iespēju veikt ārkārtas zvanus.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu