Piedalies pētījumā par lieko svaru un saņem sava svara diagnostiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

[s:36206] Sākot ar šī gada 24. novembri Sabiedrības Veselības Institūts divu mēnešu laikā veiks pētījumu par liekā svara cēloņiem Latvijā. Pētījuma uzdevums ir noteikt Latvijas iedzīvotāju patieso zināšanu līmeni liekā svara jautājumos un viņu ikdienas ieradumu ietekmi uz svara pieaugumu.

Sabiedrības Veselības Institūta valdes loceklis Vilnis Baltiņš informē, ka pētījuma rezultātā tiks saņemti dati, kuri uzrādīs Latvijas iedzīvotāju patieso zināšanu līmeni par 31 ar lieko svaru saistītu tēmu – apetīte, badošanās, vielmaiņa, ūdens nozīme, stress un prieks, sāta sajūta, iepirkšanās un ballītes, fiziskā slodze, tievēšanas ilgums, u.c. «Tāpat rezultāti uzrādīs, kādi tieši ieradumi ir jāmaina sabiedrībai kopumā, lai samazinātu straujo liekā svara pieaugumu valstī,» uzskata Vilnis Baltiņš.

Vilnis Baltiņš pētījumā aicina piedalīties pilnīgi visus Latvijas iedzīvotājus, kuriem ir pieejams dators un internets. «Pētījuma dalībnieki par dalību šajā projektā bez maksas saņems individuālu liekā svara diagnostiku, kas uzrādīs katra atsevišķā dalībnieka zināšanu līmeni un problemātiskos ieradumus, kuri ietekmē vai var ietekmēt svara pieaugumu. Vēlāk katrs dalībnieks varēs salīdzināt personīgos rezultātus ar kopīgajiem rādītājiem valstī,» piebilst Vilnis Baltiņš.

www.edietologs.lv

Sabiedrības Veselības Institūts pētījumā iegūtos rezultātus apkopos un nodos sabiedrības lietošanai bez maksas. «Tas nozīmē, ka šis projekts ir Sabiedrības Veselības Institūta dāvana Latvijas valstij. Ja parasti šādiem pētījumiem valsts tērē būtiskus veselības budžeta līdzekļus, tad tagad visi šos rezultātus saņems par «baltu velti» un varēs tos izmantot pēc saviem ieskatiem,» uzsver Vilnis Baltiņš un piebilst, ka katra atsevišķa dalībnieka individuālie rezultāti būs pieejami tikai konkrētajam lietotājam un tie būs konfidenciāli.

www.edietologs.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu