Eksperimenti ar tievēšanu rada veselības problēmas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Lai cilvēks, kurš apņēmies atbrīvoties no liekā svara, tievētu vienreiz un līdz galam, nepieciešamas zināšanas, kā to vislabāk darīt. Ja notievēšanas nolūkā tiek izmantoti dažādi eksperimenti, tas var novest pie nopietnām veselības un svara problēmām.

Katram tievētgribētājam jāņem vērā, ka pastāv risks «norauties no saites». Tas nozīmē, ka var sākties nekontrolēta atgriešanās pie vecajiem ēšanas ieradumiem, jo jaunie vēl nav nostiprinājušies. Tāpēc par jauno ēšanas ieradumu stabilitāti var runāt, ja tas ir praktizēts vismaz 3 mēnešus, bet kopumā jārēķinās ar 2 gadiem. Neviena diēta neparedz šādu laika ieguldījumu, tāpēc efekts ir ļoti īslaicīgs, pie tam var rēķināties ar liekā svara atgūšanu, kas ir neveselīgi un novājina organismu. Jebkuras veselīgas tievēšanas programmas mērķis ir ne tikai samazināt liekos kilogramus, bet arī veikt vispārējo organisma bioloģiskās vides «sakārtošanu», kas ir pirmais noteikums, lai tauku šūnās vairs neuzkrātos pārpalikumi – gan enerģētiskie, gan tie, kas iegūti piesārņojuma rezultātā. Liekais svars ir aisberga redzamā daļa, kas liek nopietni aizdomāties par tā neredzamo daļu – saslimšanām un to riskiem. Tādēļ pirms svara zaudēšanas uzsākšanas ir svarīgi pieņemt nopietnu lēmumu  - būšu gatavs ilgstošam darbam pats ar saviem ieradumiem, un tievēšanas procesā šo apņemšanos neaizmirst.

Inga Pūce norāda, ka svara samazināšanu ilgtermiņā var salīdzināt ar šūpošanos augšup un lejup. Šī šūpošanās notiek tik ilgi, kamēr cilvēks nomaina ieradumus. Lai gan nav viegli, panākt ieradumu maiņu ir ļoti svarīgi. Tam savukārt ir nepieciešamas laiks. Šīs divas lietas neprasa finansiālu ieguldījumu, bet tajā pašā laikā dara brīnumus, ja vien esam gatavi iziet visus grūtību līmeņus:

1. Neapzināts zināšanu trūkums – mēs mēdzam uzsākt ko jaunu, neapzinoties, cik grūti vai viegli to būs izdarīt. Piemēram, no pirmdienas izlemjam pievērst uzmanību ēdieniem, kas varētu būt slēpto tauku bagāti, bet nezinām, ko ēst to vietā un kuri tad ir tie liesie produkti. Ir grūti paredzēt situācijas nezināmā procesā, tāpēc arī daudzi apstājās jau pirmajā fāzē, pieņemot, ka tas ir neiespējami. Šajā stadijā ir būtiski saņemt profesionālu informāciju, kas noteikti dod lielākas iespējas sagatavoties nākamajai jaunu ieradumu apguves stadijai.

2. Apzināto zināšanu trūkums. Šajā gadījumā esam tikuši solīti tālāk – esam sākuši izvairīties no slēpto tauku lietošanas, tomēr nemitīgi sastopamies ar dažādiem jautājumiem – desa ir liesa vai trekna? Un vistas gaļas rulete? Kas vēl nepieciešams, lai uzlabotu ēšanas režīmu, utt. Šajā gadījumā mēs nedaudz mokāmies, tomēr arī mācāmies. Iespējams, jūs jautāsiet : «Kāpēc mēs to paciešam? «Atbilde ir vienkārša: » Mēs vēlamies mainīt savus ēšanas paradumus, lai beigās būtu slaidi un veseli! Šajā stadijā ir būtiski kontrolēt savu svara dinamiku, lai varētu pārliecināties, ka ieguldītās pūles sniedz rezultātu.

3. Apzinātās zināšanas. Nu jau esam ieguvuši zināšanas par trekniem un liesiem produktiem, mēs katru reizi piedomājot izvēlamies preci un to, ko ēdīsim un kad ēdīsim. Zināšanas mums ir, bet vēl tik raiti tās pielietot nesanāk. Šajā stadijā ir labi pievienot dažādas ķermeņa procedūras, kas palīdz iekustināt tauku masas samazināšanu, piemēram, zemūdens masāžu, vēdera limfodrenāžas masāžu, kas palīdz aktivizēt vielmaiņu un izvadīt uzkrātos sārņus, kas gadu laikā izgulsnējušies tauku šūnās. Tas viss kopā sniegs pastāvīgu svara zudumu, labu pašsajūtu un pārliecību, ka varu to visu kontrolēt.

4. Neapzinātās zināšanas. Nu mēs bez problēmām veicam izvēli restorānos, veikalā, viesībās. Mūsu ēšanas paradumi ir kļuvuši par mūsu otro «es» un dzīves stilu. Bez liekas domāšanas mēs tievējam un uzturam sevi un arī savu ģimeni lieliskā formā.

Informāciju sniedza klīnikas Premium Medical uztura speciāliste Inga Pūce.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu