Krievijā nicīga attieksme pret Zatlera vizīti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Kaut arī Krievijas mediji nekādu lielo uzmanību Latvijas valsts prezidenta Valda Zatlera vizītei Krievijā neveltī, presē jau paspējuši izskanēt daži Latvijai ne visai glaimojoši viedokļi šīs vizītes sakarā.

Viedokļus apkopojis laikraksts «Telegraf». Piemēram, Krievijas žurnālists Sergejs Dorenko nesaprot, kādēļ Krievijai būtu jāveido jel kādas «attiecības» ar Baltijas valstīm. «Mūsu tuvākais sadarbības partneris rietumos ir Vācija. Kas attiecas uz Austrumeiropu, kas tagad cenšas izlikties par «Austrumu Ameriku» un iztēlojas sevi par vidutāju starp Krieviju un Vāciju, tad īsti nesaprotu, par ko ar šīm valstīm mums būtu jāvienojas. Baltijas valstīm šobrīd nav ne politiskas, ne ekonomiskas nozīmes,»  teicis Dorenko.

Savukārt ekonomists, akadēmiķis Mihails Deljagins norādījis, ka ar Zatleru būtu jātiekas «atbilstoša līmeņa valsts amatpersonām - kādam no Ārlietu ministrijas vadītāju vietniekiem». Viņš izteicis neizpratni par «nepamatoto iecietību», ko «pret līdzīgu valstiņu vadītājiem izrāda Krievijas politikas līderi.»

Viņaprāt vienīgais, kas šodien Latvijai un Krievijai kopīgs, ir robeža. «Ja kādam kaut ko ievajadzēsies no Baltijas valstīm, šis kāds pazvanīs uz Vašingtonu un visu atrisinās ar konkrētā Austrumeiropas apgabala pārvaldnieku», teicis Deljagins.

Savukārt publicists, analītiķis Anatolijs Vasermans atzīmējis, ka Latvija iznīcinājusi savu pat pēc Eiropas standartiem labo tautsaimniecību un ražošanu, kļūstot par lēta darbaspēka piegādātāju Rietumeiropai, kas raksturīgs visām bijušajām PSRS valstīm, kas par katru cenu rāvušās norobežoties no Krievijas, lai tiktu uzņemtas Eiropā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu