Diēta «Uzkod keksu!» jeb Ēd saldumus un novājē!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Gribat ātri tikt vaļā no liekajiem kilogramiem? Profesors Marks Haubs no Kanzasas universitātes iesaka to darīt ar neparastas diētas palīdzību - «Uzkod keksu!», raksta The Daily Mail.
Zinātnieks iesaka diētu, kurā ēd to, ko parasti no diētām svītro - saldumus, čipsus, saldās brokastu pārslas un līdzīgas lietas.

Profesors uzsver, ka ne tas, ko ēd samazina svaru, ir svarīgs patērēto kaloriju skaits. Šo diētu ievēroja The Daily Mail darbinieks.

Viņš dienā ēda produktus, kurus parasti neizvēlējās to lielā kaloriju skaita dēļ. Galvenais ēdiens bija cepumi ar krēma pildījumu un čipsi - kopā dienā 1700 kalorijas. Dienā bez cepumiem un čipsiem tika ēstas arī brokastu pārslas un saldie batoniņi, vakarā vārīti brokoļi un burkāni. Vakarā vēl notiesāja dažus cepumus vai saldo šokolādes batoniņu.

Eksperimenta dalībniekam gan ieteica mājās neēst saldumus bērnu klātbūtnē, lai nerādītu sliktu piemēru.

Šāda diēta noveda pie tā, ka eksperimentētājam saldumus vairs negribējās ne redzēt, bet kārotos dārzeņus un augļus ēst bija bija aizliegts. Tomēr svars samazinājās - gandrīz pieci kilogrami divās nedēļās. Iepriekš  šim vīrietim visi mēģinājumi ar dažādu diētu palīdzību atbrīvoties no liekajiem kilogramiem beidzās labākajā gadījumā ar vienu zaudētu kilogramu divu nedēļu laikā.

Zaudēti pieci centimetri vidukļa apkārtmēra, apaļie vaigi un dubultzods, bet šāda diēta radīja sliktu pašsajūtu, galvassāpes, nespēku, paaugstinātu holesterīnu un problēmas ar aknām.

Secinājumi: diētai jābūt pārdomātai un sabalansētai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu