Pieci soļi, kas palīdzēs pārvarēt šķiršanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/adnanbangladesh/

Ikviens kaut reizi dzīvē ir pieredzējis šķiršanos no cilvēka, kas bijis nozīmīgs. Attiecības ir izjukušas un ir skaidrs - nekas vairs nebūs tā, kā agrāk. Laiku pa laikam uzjundī atmiņas, dažāda veida emocijas, kuras nekādi neizdodas pavisam apslāpēt. 

Tomēr, kaut arī sirds dziļumos apzinies, ka banālais teiciens– vislabāk šīs sajūtas palīdzēs pārvarēt laiks –atbilst patiesībai, arī pašai jāpieliek pūles, lai saņemtos. Tu nevari būt grūtsirdīga mūžīgi, tāpēc šeit ir daži padomi, lai ātrāk tiktu pāri attiecību sabrukumam, vēstī «29secrets.com».

1. Palutini sevi

Lai arī šī frāze jau ir daudzkārt dzirdēta, tas patiešām palīdz. Viena no labākajām lietām, ko darīt pēc šķiršanās, ir palutināt sevi ar to, kas vienmēr sagādājis patiesu prieku. Patiešām nav daudz prasīts pamēģināt jaunu, iepriekš nenobaudītu ēdienu, pārlasīt īpaši tuvu grāmatu vai savā vismīļākajā pilsētas daļā doties pastaigā svaigā gaisā. Liekot ķermenim atslābināties, tavs noskaņojums piedzīvos pozitīvu pacēlumu.

2. Apciemo draugus

Labākie draugi patiesi palīdz novērst uzmanību no vēlmes atjaunot kontaktus ar savu bijušo. Ir daudz labāk kopā ar draudzeni noskatīties «sulīgu» filmu, kuru esat redzējušas jau tūkstošiem reižu, bet vēl aizvien gūstat pozitīvas emocijas, nekā grūtsirdīgi apcerēt aizgājušās attiecības. Nevajag izmisīgi bēgt no atmiņām, bet pakāpeniski piepildīt savu dzīvi ar lietām, kas aizņems ikdienas laiku un nozīmības ziņā pamazām pārmāks atmiņas.

3. Kaut uz dienu pamaini vidi

Dažreiz tieši vides maiņa ir tas, kas palīdz paskatīties uz situāciju no cita skatu punkta. Protams, ja mūsu vēlmēm nebūtu ierobežojumu, vislabāk palīdzētu relaksējošs atvaļinājums siltajās zemēs. Tomēr būsim reālistiskas – visbiežāk to nevaram atļauties ne materiāli, ne arī laika ziņā  Tāpēc mazāka mēroga alternatīva ir tieši laikā. Aizņemies paziņu vasarnīcu uz nedēļas nogali, apciemo draugus citā pilsētā vai brīvdienās dodies apskatīt apdzīvotu vietu, kur nekad neesi bijusi.

4. Tiec tam pāri

Nav labāka laika, lai atsāktu fiziskās aktivitātes, kā pēc šķiršanās. Sportojot palielinās tavs laimes hormona (endorfīna) līmenis un samazinās stresa hormona (kortizola) līmenis. Ieguvums – tu jūties laimīgāka un veselīgāka - un nekas neliecina labāk par to, ka pamazām pārvari šķiršanos, kā «karsts» ķermenis. Nepatīk apmeklēt sporta zāli vai skriet? Deju nakts ārpus mājas sniegs tev jaunu devu enerģijas un iespēju satikt jaunus cilvēkus.

5. Izmēģini kaut ko jaunu

Iesoļo jaunajā dzīves fāzē, atrodot sev jaunu vaļasprieku. Pievienojies grāmatu klubam, uzsāc klinšu kāpšanu vai sāc gleznot. Iespējams, iebildīsi, ka tev nav laika, pietrūkst pietiekamas motivācijas vai minēsi vēl kādu bet... Tomēr atceries – šī, konkrētā, dzīve tev ir dota tika vienu reizi. Tāpēc koncentrējies jaunu prasmju apgūšanai. Tas palīdzēs tev palielināt pašapziņu, gūt pozitīvus iespaidus, satikt jaunus cilvēkus.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu