Foto: Scanpix/Reuters

Ja terora akts Maskavas Domodedovas lidostā būs tikai viens atsevišķs gadījums, tad tas atstās tikai īslaicīgu ietekmi uz aviobiznesu, turklāt ietekme varētu būt jūtama tikai reisos uz Maskavu, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina aviācijas eksperts Dzintars Pommers.

Viņš skaidroja, ka būtiski esot, kas notiks tālāk. Ja nekas nenotikšot, «cilvēki būs īslaicīgi uzmanīgi», prognozē Pommers, vadoties no pieredzes par iepriekš notikušiem līdzīgiem gadījumiem.

«Uzņēmējam ir jālido - gribi vai nē», bet janvārī neesot tā aktīvāka tūrisma sezona, tāpēc arī šī joma netikšot būtiski ietekmēta.

Arī VAS «Latvijas Dzelzceļš» pārstāvis Māris Ozols apliecināja, ka janvāris tradicionāli ir tukšāks mēnesis, bet tie, kas biļetes uz Maskavu iegādājušies, no tām masveidā patlaban neatsakoties. Līdzīgu viedokli pauda arī Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Kā ziņots, atbilstoši patlaban Krievijas izmeklētāju rīcībā esošajām liecībām terora aktu Maskavas Domodedovas lidostā pirmdien sarīkojusi pašnāvniece, kas spridzekli lidostā ienesusi somā, ziņu aģentūrai «Interfax» otrdien apliecināja informācijas avots iekšlietu struktūrās.

Savukārt aģentūra «RIA-Novosti», atsaucoties uz kādu vārdā neminētu iekšlietu darbinieku, vēsta, ka teroraktā manāms Ziemeļkaukāza nemiernieku rokraksts.

«Viens no lieciniekiem, kas atradās tuvu epicentram, sacīja, ka redzējis, kā uzsprāgst melnā, parandžai līdzīgā apģērbā tērpušās sievietes bagāža,» apliecināja aģentūras «Interfax» sarunas biedrs.

Pirmdien sprādzienā Maskavas Domodedovas lidostā dzīvību zaudēja 35 cilvēki un vairāk nekā 100 tika ievainoti.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija publicējusi terora aktā bojāgājušo sarakstu. Tas sastādīts, vadoties pēc dokumentiem, kas atrasti pie upuriem.

Nogalināto vidū ir vismaz astoņi ārzemnieki - divi Lielbritānijas pilsoņi un pa vienam Vācijas, Bulgārijas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Uzbekistānas un Ukrainas pilsonim.

Maskavas slimnīcās atrodas 110 uzbrukumā ievainotie. Arī viņu saraksts publicēts ministrijas mājaslapā.

Vairāku bojāgājušo un ievainoto identitāte vēl nav noskaidrota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp