«Volkswagen» prezentē pasaulē ekonomiskāko hibrīdauto

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves koncerns «Volkswagen» prezentējis jaunu automobili, kas 100 kilometrus spēj nobraukt ar mazāk nekā litru degvielas, tādējādi tam kļūstot par pasaulē degvielu vistaupošāko hibrīdu, vēsta Vācijas tīmekļa izdevums «The Local».

Divvietīgais «XL1» prototips, kas tika prezentēts Kataras autošovā, patērēt 0,9 litrus degvielas uz 100 kilometriem un emitē tikai 24 gramus oglekļa dioksīda uz vienu kilometru.

«Volkswagen» norādīja, ka jaunais prototips «vīziju par viena litra patēriņa automašīnu nesis tuvāk ražošanas gatavībai».

Tas seko iepriekšējam prototipam «L1», kas, kā ziņo laikraksts «Bild», tirgū parādīsies 2012. gadā un varētu maksāt aptuveni 20 000 eiro (14 056 latus).

«Neviens cits hibrīds, kuru darbina elektriskā motora un iekšdedzes dzinēja apvienojums, nav tik ekonomisks,» teikts «Volkswagen» paziņojumā.

Automašīnai ir viegla virsbūve, kas daļēji veidota no oglekļa šķiedras stiprināta polimēra, un kompānija uzsver, ka virsbūves dizainam ir ļoti zema aerodinamiskā pretestība.

«XL1» aprīkots ar divu cilindru TDI turbo dzinēju ar 48 zirgspēkiem un elektromotoru ar 27 zirgspēkiem. Automašīnai ir septiņu pakāpju ātrumkārba, divu sajūgu transmisija un litija jonu akumulators.

Ar automašīnu iespējams arī nobraukt līdz pat 35 kilometriem, izmantojot tikai elektrisko dzinēju, bet akumulatoru iespējams uzlādēt no mājas elektriskās kontaktligzdas.

Akumulators enerģiju uzkrāj arī no automašīnas bremzēšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu