Portāls: Kravalim Vaškeviča iespējamā kukuļdošanas lietā piemērota liecinieka aizsardzība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietniekam muitas jomā un Muitas pārvaldes vadītājam Tālim Kravalim pret atstādināto Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškeviču sāktajā krimināllietā piemērota liecinieka aizsardzība, liecina portāla «pietiek.com» rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Muitas priekšnieku Vaškevičs centies kukuļot vairakkārt, kopējā kukuļa summai sasniedzot 50 000 eiro. Noprotams, ka tieši pats Kravalis par Vaškeviča piedāvājumiem vērsies pie korupcijas apkarotājiem. Pēc liecību sniegšanas viņam, kriminālprocesā piemērots liecinieka statuss un liecinieka aizsardzība.

Tas arī ir iemesls, kāpēc kriminālprocesā aizturēts Vaškevičs kā kukuļdevējs, nevis VID amatpersona kā kukuļa saņēmējs, uzsver portāls.

Oficiāli informāciju ne par Kravali kā Vaškeviča kukuļoto amatpersonu, ne par muitas priekšniekam piemēroto liecinieka aizsardzības statusu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) neapstiprina. KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga ceturtdien no rīta portālam uzsvēra, ka izmeklēšanas nolūkos nekādus komentārus un plašāku informācija par šo kriminālprocesu KNAB nesniegs.

Oficiāli tikai paziņots, ka par vairākkārtīgiem kukuļošanas mēģinājumiem 50 000 eiro apmērā Vaškevičam kriminālprocesā piemērots aizdomās turamā statuss.

Kravalis darbu VID Galvenās muitas pārvaldes priekšnieka amatā sāka 2009.gada novembrī. Viņš šim amatam tika izraudzīts atklātā konkursā. Finanšu ministriju tolaik vadīja «Jaunā laika» līderis Einars Repše. Pirms kļūšanas par VID Galvenās muitas pārvaldes priekšnieku, Kravalis bija VID Galvenās muitas pārvaldes direktora vietnieks. Kopumā VID struktūrā Kravalis strādājis jau ilgstoši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu