Pencis: Mūrniecei ir grūti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (V) ir ļoti grūti, jo Valsts policijas priekšnieks [Artis Velšs] ir jauns, arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītājs tagad būs jauns, Mūrniece saprot, ka uz viņu gulsies vislielākā atbildība, jo viņa paliks vispieredzējušākā iekšlietu sistēmā, jaunie gaidīs uz ministri, uz to, kādus lēmumus viņa pieņems, tā komentējot informāciju, ka ministre gatavojas [s:37231], intervijā radio «Baltkom 93,9» teica VUGD vadītājs Ainars Pencis.

Mūrniece sarunā ar Penci esot stāstījusi, ka grūti strādāt, ja viņu nemitīgi šausta, viņa to uztverot emocionāli, taču Pencis uzskata, ka lēmumu atkāpties no amata viņa ļoti rūpīgi apdomājusi. «Pašlaik viņa ir atvaļinājumā, viņai bija laiks savu lēmumu apdomāt,» teica Pencis.

Pencis piebilda, ka grūti kādam piespiest strādāt, ja viņš to nevēlas: «Viņa ir jauna sieviete, diez vai viņa vēlas, lai mediji turpina viņu nomelnot. Man radies priekšstats, ka Latvijā katram vajadzētu pastrādāt ministra amatā, un tad viss būtu kārtībā.»

Pencis tāpat pastāstīja, ka lēmumu doties izdienas pensijā pieņēmis jau pagājušajā rudenī, un viņa skarbie izteikumi saistībā ar tiesas spriedumu Talsu traģēdijas lietā nekādā ziņā neesot saistāmi ar šo faktu. Baumas par to, ka tieši Mūrniece esot «izēdusi» VUGD vadītāju no amata, radījuši mediji, norādīja Pencis.

«Šo jautājumu pārrunāju ar ministri, un viņa teica, lai neaizeju un turpinu strādāt, bet biju jau pieņēmis lēmumu, un neviens to nevarēja aizkavēt,» teica Pencis.

Pencis norādīja, ka 15 gadus strādājot VUGD esot noguris. «Esmu tur vienīgais tāda vecuma cilvēks, pārējie ir jauni puiši, arī viņiem jādod iespēja, jo arī citi grib kāpt pa karjeras kāpnēm. Atpūtīšos un piemeklēšu darbu, kas atbilst manām zināšanām un izglītībai,» teica Pencis.

«Tiesas lēmums Talsu traģēdijas lietā bija negaidīts. Telefonsarunā ar žurnālistu izteicos skarbi, jo nedomāju, ka šādos apstākļos, kādos pašlaik ir visa sabiedrība un valsts, iespējams pieņemt tādu lēmumu. Nekad neesmu noliedzis, ka lēmums tiks izpildīts, bet summa ir pārlieku liela. Vienam no ugunsdzēsējam, kurš apdega glābšanas darbu laikā, kā kompensāciju samaksāja tikai 20 tūkstošus latu. Neviens nav paskaidrojis, kāpēc Talsu traģēdijā cietušajiem jāmaksā 100 tūkstoši latu. Vai tiešām ugunsdzēsēja veselība maksā mazāk nekā to, kas cietuši citos apstākļos? Kurš gan cits aizstāvēs ugunsdzēsējus, ja ne es?» jautāja Pencis.

Pencis tāpat pastāstīja, ka būt par VUGD vadītāju, kas nemitīgi ir sabiedrības uzmanības centrā, nest atbildību, ir milzu stress. «Neko fizisku darīt nevajag, bet morāli tas ir smagi. Esmu darbspējīgs, bet šajā postenī sevi esmu izsmēlis. Slikts ir tas kareivis, kas negrib kļūt par ģenerāli, es to esmu sasniedzis un neredzu, kā mans amats turpmāk varētu sniegt gandarījumu. Ja katru rītu ceļos un domāju - atkal jāiet uz darbu, tas nozīmē, ka jāiet prom no darba,» tā Pencis.

Kā ziņots, AT Senāts atstāja spēkā spriedumu, ar kuru no Latvijas valsts VUGD personā piedzīta 100 000 latu kompensācija par 1997.gadā notikušās Talsu traģēdijā radītajām ciešanām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu