Segliņš: Mūrniece psiholoģiski grūtajā iekšlietu ministres amatā noturējusies samērā ilgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) pavadītie divi gadi psiholoģiski grūtajā iekšlietu ministres amatā ir samērā ilgs laiks, ņemot vērā šī posteņa izraisīto psiholoģisko nogurumu un ar amatu saistīto negatīvās informācijas apriti, aģentūrai LETA atzina bijušais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Viņš skaidroja, ka būtu muļķīgi izteikties par Mūrnieces atkāpšanās motivāciju, jo par to vislabāk atbildēt varēs pati iekšlietu ministre.

«Gandrīz piecus gadus vadot Iekšlietu ministriju, varu teikt, ka tas gan ir fakts, ka iekšlietu ministra amats ir bijis psiholoģiski visgrūtākais manā [politiskajā karjerā], jo tas ir saistīts ar spēka struktūrām un informāciju par noziegumiem. Šajā amatā es psiholoģiski noguru - nezinu, vai arī Mūrniecei iestājās šāda veida nogurums,» sacīja Segliņš, kuram ziņa par iekšlietu ministres atkāpšanos bija pārsteigums.

«Būtu ļoti labi, ja nākamais iekšlietu ministrs orientētos šajā sfērā, taču šim cilvēkam nav obligāti jānāk no iekšlietu sistēmas. Viņam būtu jābūt ļoti psiholoģiski noturīgam, ar vēsu galvu, jo atrašanās iekšlietu ministru amatā saistās ar brīžiem ļoti nepatīkamu informācijas apriti. [Ministrijas vadībā] nedrīkst būt nenosvērts cilvēks, jo viņš var ātri apjukt un sākt neadekvāti rīkoties,» skaidroja bijušais iekšlietu ministrs, piebilzdams, ka nākamajam šī amata ieņēmējam ir jābūt arī prasmēm no saņemtās informācijas atsijāt blefu.

Segliņš uzsvēra, ka ir pārtraucis politisko darbību un negrib būt saistīts ar politiku, tāpēc nevēlas sīkāk komentēt Mūrnieces rīcības motīvus vai politiskos lēmumus nākamā ministra izvēlē. «Pašreiz amatā esošo politiķu darbību nedz slavēšu, nedz kritizēšu,» norādīja bijušais iekšlietu ministrs.

Jau ziņots, ka Mūrniece šodien premjeram Valdim Dombrovskim (V) iesniegusi demisijas rakstu, aģentūru LETA informēja ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele.

Ministre darba pienākumus pārtrauc pildīt no 28.februāra. Nekādus sīkākus komentārus par Mūrnieces atkāpšanās iemesliem ministrija nesniedz.

Patlaban iekšlietu ministre atrodoties atvaļinājumā ārpus Latvijas. Par nepieciešamību izplatīt presei informāciju par viņas atkāpšanos Mūrniece esot paziņojusi telefoniski, pagaidām neskaidrojot atkāpšanās iemeslus.

Premjera Dombrovska preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai LETA sacīja, ka valdības vadītājs informāciju par ministres demisiju esot saņēmis ar Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāres Ilzes Pētersones starpniecību.

Darbā iekšlietu ministre plānojusi atgriezties pirmdien, 21.februārī, informēja Skrebele.

Ar pašu Mūrnieci aģentūrai LETA pagaidām sazināties nav izdevies, jo uz tālruņa zvaniem viņa neatbild.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu