Šķēle rosina sodīt kontrabandas preču patērētājus

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Deputāts Andris Šķēle («Par labu Latviju») rosina sodīt ne tikai kontrabandistus, bet arī patērētājus, kas lieto kontrabandas preces.

Šķēle otrdien Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē, apspriežot budžeta priekšlikumus par akcīzes nodokļa palielināšanu alkoholam un tabakai, atzina, ka nodokļu palielināšana labumu nenesīs un ir jāveltī visi spēki ēnu ekonomikas apkarošanai un kontrabandistu izķeršanai.

Viņš uzsvēra, ka Zviedrijā, piemēram, soda par prostitūtu pirkšanu un ir valstis, kurās tiek piemērots sods par kontrabandas preču lietošanu.

Pēc Šķēles teiktā, ja tiktu piemērots sods par neakcizēto cigarešu un alkohola lietošanu, tad tas samazinātu šo preču patēriņu.

Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāve gan atzina, ka policija jau pašlaik netiek galā ar nelegālo preču tirgoņiem un kontrabandas preces ir brīvi pieejamas tirgū. Tādēļ šāds ierosinājums nav atbalstāms, jo neviens nespēs kontrolēt un sodīt kontrabandas preču patērētājus.

Saeimas komisija otrdien noraidīja opozīcijas un uzņēmēju asociāciju priekšlikumus nepaaugstināt akcīzes nodokli stiprajam alkoholam un tabakai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu